R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KONIJN IN MOSTERDSAUS
hoofdgerecht, 4 p., Ierland





1.8 k konijn, in stukken
4 el milde mosterd
30 g boter
1 el plantaardige olie
30 g bloem
2 takjes verse tijm
1 takje verse rozamarijn
zout en versgemalen zwarte peper
1 ui, fijngehakt
4 dl droge cider of witte wijn
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Bestrijk de stukken konijn met de mosterd en laat die een paar uur intrekken.

Verhit de boter en de olie in een pan  en bak er de stukken konijn goudbruin in aan.

Neem de stukken vlees uit de pan en bak er op matige temperatuur de ui in tot die zacht geworden is.
Voeg de bloem toe en roer tot die door het vet in de pan opgenomen is. Laat de bloem een minuut garen.
Voeg terwijl je roert de  cider in kleine hoeveelheden toe en breng die aan de kook.
Voeg de kruiden en zout en peper toe.

Leg de stukken konijn terug in de pan en laat het vlees met het deksel op de pan sudderen tot het gaar is (45 à 60 minuten).

Serveer konijn in mosterdsaus met een aardappelgerecht en groente.


Info


Zeef de bloem, het zout en de soda boven een kom.
Maak een kuilt in het mengselen giet er de losgeklopte eieren in.
 

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________