|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Ierland 1.8 k konijn, in stukken 4 el milde mosterd 30 g boter 1 el plantaardige olie 30 g bloem 2 takjes verse tijm 1 takje verse rozamarijn zout en versgemalen zwarte peper 1 ui, fijngehakt 4 dl droge cider of witte wijn zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Bestrijk de stukken konijn met de mosterd en laat die een paar uur intrekken. Verhit de boter en de olie in een pan en bak er de stukken konijn goudbruin in aan. Neem de stukken vlees uit de pan en bak er op matige temperatuur de ui in tot die zacht geworden is. Voeg de bloem toe en roer tot die door het vet in de pan opgenomen is. Laat de bloem een minuut garen. Voeg terwijl je roert de cider in kleine hoeveelheden toe en breng die aan de kook. Voeg de kruiden en zout en peper toe. Leg de stukken konijn terug in de pan en laat het vlees met het deksel op de pan sudderen tot het gaar is (45 à 60 minuten). Serveer konijn in mosterdsaus met een aardappelgerecht en groente. Zeef de bloem, het zout en de soda boven een kom. Maak een kuilt in het mengselen giet er de losgeklopte eieren in. |