|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., België ca 700 g konijndelen 45 g boter 1 el plantaardige olie 1 flinke ui, grof gehakt 2 wortels, fijngesneden 2 stelen bleekselderij, fijngesneden 2 laurierblaadjes 3 takjes tijm 10 peperbolletjes 1 flesje kersenbier (kriek lambic) 1 el honing 1 el rode wijnazijn een pot zure kersen in siroop 50 g bloem zout en versgemalen zwarte peper takjes peterselie Bereiding Kruid de delen konijn met zout en peper. Verhit op middelhoog vuur 30 g boter en 1 el olie in een ruime braadpan. Bak er de stukken konijn in tot ze aan alle kanten gebruind zijn (ca 8 minuten). Neem de stukken konijn uit de pan en leg ze op een bord. Sauteer de stukjes ui in het achtergebleven bakvet tot ze glazig zijn en voeg dan de wortels en bleekselderij toe. Bak de groenten, al roerend, tot ze zacht en licht gebruind zijn ( ca 12 minuten). Doe de stukken konijn terug in de pan en schep er de gebakken groenten over. Kruid nog wat bij met zout en peper en voeg de laurierblaadjes, tijm en peperbolletjes toe. Meng de ingrediënten. Voeg het kersenbier, de honing en de wijnazijn toe en indien gewenst wat kersensiroop. Zet het deksel op de pan en laat de inhoud sudderen tot het vlees van de botten loskomt (ca 1 uur). Neem de stukken konijn uit de pan en houd ze warm. Schep de groenten en kruiden met een schuimspaan uit de pan. Die heb je verder niet nodig. Breng het achtergebleven (braad)vocht op temperatuur en strooi er de bloem over. Roer stevig zodat de aanbaksels loskomen en in de saus opgenomen worden. Laat de saus onder herhaaldelijk roeren tot de helft inkoken. Laat de kersen uitlekken -bewaar de siroop- en voeg ze aan de saus toe. Laat de saus een minuut of 10 pruttelen. Voeg indien nodig wat siroop toe. Roer de resterende boter (15 g) door de saus. Leg de stukken konijn in de pan en laat ze in de saus weer op temperatuur komen. Serveer er een aardappelgerecht bij zoals gekookte aardappels of aardappelkroketjes. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|