R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KONIJN IN KERSENBIER
hoofdgerecht, 4 p., België





ca 700 g konijndelen
45 g boter
1 el plantaardige olie
1 flinke ui, grof gehakt
2 wortels, fijngesneden
 2 stelen bleekselderij, fijngesneden
2 laurierblaadjes
3 takjes tijm
10 peperbolletjes
1 flesje kersenbier (kriek lambic)
1 el honing
1 el rode wijnazijn
een pot zure kersen in siroop
50 g bloem
zout en versgemalen zwarte peper
takjes peterselie


Bereiding


Kruid de delen konijn met zout en peper.

Verhit op middelhoog vuur 30 g boter en 1 el olie in een ruime braadpan.
Bak er de stukken konijn in tot ze aan alle kanten gebruind zijn (ca 8 minuten).
Neem de stukken konijn uit de pan en leg ze op een bord.

Sauteer de stukjes ui in het achtergebleven bakvet tot ze glazig zijn en voeg dan de wortels en bleekselderij toe. Bak de groenten, al roerend, tot ze zacht en licht gebruind zijn ( ca 12 minuten).

Doe de stukken konijn terug in de pan en schep er de gebakken groenten over. Kruid nog wat bij met zout en peper en voeg de laurierblaadjes, tijm en peperbolletjes toe. Meng de ingrediënten.

Voeg het kersenbier, de honing en de wijnazijn toe en indien gewenst wat kersensiroop.
Zet het deksel op de pan en laat de inhoud sudderen tot het vlees van de botten loskomt (ca 1 uur).

Neem de stukken konijn uit de pan en houd ze warm. Schep de groenten en kruiden met een schuimspaan uit de pan. Die heb je verder niet nodig.

Breng het achtergebleven (braad)vocht op temperatuur en strooi er de bloem over. Roer stevig zodat de aanbaksels loskomen en in de saus opgenomen worden. Laat de saus onder herhaaldelijk roeren tot de helft inkoken.

Laat de kersen uitlekken -bewaar de siroop- en voeg ze aan de saus toe. Laat de saus een minuut of 10 pruttelen. Voeg indien nodig wat siroop toe.
Roer de resterende boter (15 g) door de saus.
Leg de stukken konijn in de pan en laat ze in de saus weer op temperatuur komen.

Serveer er een aardappelgerecht bij zoals gekookte aardappels of aardappelkroketjes.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________