|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
KOMIJNWORTELTJES 4 p., Nederland een bundel bospeen (ca 20 stuks) een paar takjes tijm een paar takjes rozemarijn 1 à 2 tenen knoflook, geplet 3 à 4 steranijszaadjes, geplet 2 blaadjes laurier 2 el olijfolie 2 el boter 1 à 2 el komijnzaad Bereiding Doe de wortels, tijm, rozemarijn, knoflook, steranijs en laurierblaadjes in een kookpan en doe er zoveel water bij dat de worteltjes er net mee bedekt worden. Voeg ruim zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat de worteltjes op lage temperatuur koken tot ze zacht en gaar zijn (30 minuten). Laat ze vervolgens in het water afkoelen. Giet het wortelkookwater af en dep de wortels droog. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak er de wortels op hoge temperauur in in tot ze aan alle kanten goudbruin kleuren (5 minuten). Verlaag de temperatuur en voeg de boter en het komijnzaad toe. Schep de wortels om tot ze glanzen en met het komijnzaad bedekt zijn. |