R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KOKOSRIJST

 4 p. Colombia

3 blikjes à 400 ml gezoete kokosmelk
1 tl bruine suiker
200 g langkorrelrijst
zout naar smaak
1 el boter


Bereiding


Doe de kokosmelk in een ruime pan met goed afsluitend deksel.

Roer er de suiker door.

Breng de melk aan de kook en verlaag dan de temperatuur.
Laat de kokosmelk tot de helft indikken.

Voeg de rijst aan de pan met de ingedikte kokosmelk toe.
Voeg zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook.

Verlaag de temperatuur en laat de rijst onder voordurend roeren 5 minuten zachtjes koken.

Roer er de boter door en plaats het deksel op de pan.
Laat de risjt nog 15 minuten zachtjes garen.

Neem de pan van het fornuis en laat die nog 5 minuten met het deksel erop staan voor je de rijst overdoet op een serveerschaal.


Info


Kokosrijst is een uitstekend bijgerecht bij tal van Zuidamerikaanse hoofdgerechten. Deze Columbiaanse versie doet het vooral goed bij vis.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________