R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KOFTA KARI
gehaktballetjes met amandel en gekruide tomatensaus, 6 p., Pakistan

 


     

1/2 tl safraandraadjes
1 k rundergehakt
1 ei, lichtgeklopt
1 ui, fijngesneden
1/2 kop korianderblad
stukje (5 cm) verse gember, geraspt
1 1/2 el garam masala
1/2 tl gemalen chili
1 el kikkererwtenbloem
30 geblancheerde amandelen, 2 uur geweld in water
60 ml plantaardige olie
 
voor erbij:
korianderblad, fijngeknipt
methi paratha (gekruid platbrood)

voor de currysaus:
3 el ghee
2 uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl gemalen komijn
5 tomaten, in stukjes gesneden
1/2 kop yoghurt


bereiding


Week de safraan 10 minuten in een paar theelepels kokend water.

Meng in een grote kom het gehakt, het ei, de ui, korianderblad, gember, garam masala, chili en 1 tl zout.
Voeg het kikkererwtenmeel toe en kneed het door het mengsel heen.
Kneed er de safraan met de vloeistof door.

Roer 30 balletjes van het gehaktmengsel.

Druk met je duim een uitholling in ieder balletje en stop er een gewelde amandel in. Sluit het balletje.
Leg de balletjes op een schaal en zet die in de koelkast. Laat ze een half uurtje koelen.

Verhit de olie in een pan en bak en bak er de balletjes in 3 partijen in tot ze licht gebruind zijn (ca 4 minuten). Draai ze tussentijds een paar keer om. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.

Verhit op middelhoge temperatuur de ghee in een pan.
Bak er de uien en knoflook goudkleurig in (ca 8 minuten).

Roer er de kurkuma, komijn, gehakte tomaten en yoghurt door en verlaag de temperatuur. Laat de tomaten 10 minuten garen en zacht worden.

Voeg de gehaktballetjes, 125 mililiter water en 1 tl zout toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de gehaktballetjes sudderen tot ze ook van binnen goed doorgaard zijn (ca 10 minuten).

Doe de balletjes over op een serveerschaal en strooi er koriander over. Serveer ze met de currysaus en met methi paratha.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________