R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
KNOLSELDERIJTRIANGELS MET PESTO
4 p., Nederland






1 knolselderij
zonnebloemolie
100 g patentbloem
zout en preper
een handvol walnoten, grof gebroken
150 ml pesto

voor de pesto:
50 g verse basilicum
1/2 tl zout
1/2 tl versgemalen peper
2 à 3 teentjes knoflook, geperst
50 g walnoten, gepeld
150 ml olijfolie
50 g parmezaanse kaas, in stukken gesneden of geraspt



Bereiding


Bereid vooraf de pesto.
Doe alle ingredienten voor de pesto de keukenmachine en blend ze tot een min of meer egale substantie.
Voeg wat meer olijfolie toe als de pesto aan de droge kant is, laat de pesto echter niet vloeibaar worden.


Schil de knolselderij en snijd de knol in kwarten.
Snijd vervolgens de kwarten in de lengte doormidden, zodat je in totaal 8  wiggen knolselderij hebt en snijd de wiggen overdwars in plakken van 1/2 à 1 cm dik.

Breng een pan water aan de kook en blancheer er de plakken knolselderij 3 minuten in. Laat ze in een vergiet uitlekken en drogen.

Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan (met deksel) en bak er in meerdere partijen de plakken knolselderij aan beide kanten in tot ze goudgele tot lichtbruine plekken krijgen. Schep ze op een bord en bestrooi ze licht met zout en peper.
Doe de plakken knolselderij als ze allen aangebakken zijn terug in de pan en laat ze met het deksel op de pan en op lage temperatuur verder garen tot ze zacht maar niet papperig zijn (15 à 20 minuten). Schep de plakken verschillde keren om.

Verdeel de pesto over de knolselderijplakken en laat die met het deksel op de pan gedurende een paar minuten warm worden. Schep de plakken knolselderij vervolgens om tot ze allen met de pesto bedekt zijn.

Doe de groente in een serveerschaal en strooi er de grof gebroken walnoten over. Warm serveren.


Info


Omdat je zoveel kanten op kunt met pesto loont het om een grotere hoeveelheid te maken dan je op een bepaald moment nodig hebt.
Dit recept levert het volume op van een volle jampot en dat komt goed uit want een jampot is zeer geschikt om pesto voor een langere tijd (ca 2 weken) in te bewaren, mits afgesloten en in de koelkast geplaatst.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________