![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht/maaltijdsoep, 4 p., Nederland ![]() 1 knolselderij 2 tenen knoflook, geperst 1 l runderbouillon 250 g aardappels 1 ui, gehakt 2 el olijfolie 1 plak gerookte ham of bacon van 150 g of 1 magere rookworst in schijfjes 2 el olijfolie 8 takjes peterselie, fijngeknipt zout en peper eventueel: brood met gegratineerde kaas Bereiding Snijd de knolselderij in dikke plakken, dan is schillen een stuk eenvoudiger. Spoel de plakken daarna af onder koud stromend water. Snijd de selderijplakken in blokjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit in een soeppan de olijfolie en bak er op middelhoog vuur een minuut of 5 de ui, knoflook, blokjes knolselderij en stukken aardappel in. Roer regelmatig. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Haal de soep van het fornuis en pureer die met een staafmixer. Laat de soep vervolgens weer op tenperatuur komen. Snijd ondertussen de plak ham of bacon in dobbelsteentjes. Schenk de soep in kommen en verdeel er de blokjes ham of bacon en de fijn geknipte peterselie over. Voor maaltijdsoep. Verhit de ovengrill. Strooi royaal geraspte kaas (Goudse, Cheddar of Gruyère) over een aantal sneden stevig brood (hoeveelheid naar behoefte). Leg het brood op een bakplaat en schuif die vlak onder de grill de oven in. Houd het gratineren goed in de gaten, want het proces verloop snel. Serveer het brood bij de soep. De milde maar kruidige smaak van knolselderij wordt mooi gecompenseerd met hartige ham en (eventueel) hartige kaas. Een in plakjes gesneden rookworst in de soep is natuurlijk ook niet te versmaden. Laat in dat geval de ham achterwege. |