R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E 
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KNOLSELDERIJSOEP MET ROOKWORST OF HAM
voorgerecht/maaltijdsoep, 4 p., Nederland





1 knolselderij
2 tenen knoflook, geperst
1 l runderbouillon
250 g aardappels
1 ui, gehakt
2 el olijfolie
1 plak gerookte ham of bacon van 150 g
of
1 magere rookworst in schijfjes
2 el olijfolie
8 takjes peterselie, fijngeknipt
zout en peper

eventueel:
brood met gegratineerde kaas


Bereiding


Snijd de knolselderij in dikke plakken, dan is schillen een stuk eenvoudiger. Spoel de plakken daarna af onder koud stromend water.
Snijd de selderijplakken in blokjes.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Verhit in een soeppan de olijfolie en bak er op middelhoog vuur een minuut of 5 de ui, knoflook, blokjes knolselderij en stukken aardappel in. Roer regelmatig.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Haal de soep van het fornuis en pureer die met een staafmixer.
Laat de soep vervolgens weer op tenperatuur komen.
Snijd ondertussen de plak ham of bacon in dobbelsteentjes.

Schenk de soep in kommen en verdeel er de blokjes ham of bacon en de fijn geknipte peterselie over.

Voor maaltijdsoep.
Verhit de ovengrill. Strooi royaal geraspte kaas (Goudse, Cheddar of Gruyère) over een aantal sneden stevig brood (hoeveelheid naar behoefte).
Leg het brood op een bakplaat en schuif die vlak onder de grill de oven in.
Houd het gratineren goed in de gaten, want het proces verloop snel.
Serveer het brood bij de soep.


Info


De milde maar kruidige smaak van knolselderij wordt mooi gecompenseerd met hartige ham en (eventueel) hartige kaas.
Een in plakjes gesneden rookworst in de soep is natuurlijk ook niet te versmaden. Laat in dat geval de ham achterwege.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________