![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
KNOFLOOKKRUIDENBREEKBROOD
Nederland voor het deeg: 500 g tarwebloem 10 g zout 14 g droge gist 2 1/2 dl water of wat meer 25 g zachte boter voor de knoflook-kruidenmix: 4 tenen knoflook, geperst 1/3 kop boter, gesmolten 1/2 tl gedroogde tijm 1/2 tl gedroogde rozemarijn 1/2 tl gedroogde oregano Bereiding Klik hier voor de bereiding van het deeg tot en met het rijzen. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke stukken en verdeel ieder stuk deeg in 8 kleine stukjes (in totaal 32 stukjes). Rol de stukjes deeg tussen de palmen van je handen tot bolletjes. Smelt 1/3 kop boter in een pannetje. Doe de gesmolten boter in een laag kommetje, pers er de knoflook boven uit voeg er 1/2 tl tijm, rozemarijn en oregano aan toe. Roer even. Verwarm de oven voor (180 C). Zet een middelgrote rechthoekige bakvorm klaar. Neem een deegbolletje en haal het door het boter-knoflook-kruidenmengsel in het kommetje. Laat het bolletje even uitlekken en leg het dan in de bakvorm. Ga zo door. Leg de bolletjes met wat tussenruimte in de bakvorm. Begin aan een tweede laag als de bodem van de bakvorm met bolletjes bedekt is en eventueel, afhankelijk van de grootte van de bakvorm, aan een derde laag. Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 25 minuten. Dit knoflookkruidenbrood is onweerstaanbaar. Anders dan bij het meeste knoflookbrood betreft her hier niet een brood waarop aan de bovenkant wat knoflookkruidenboter of iets vergelijkbaars is aangebacht. Met dit recept is het hele brood van het eerste tot het laatste stukje van binnen uit doortrokken met een intense smaak van knoflook en kruiden. |