R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
KNOFLOOKKRUIDENBREEKBROOD
Nederland


voor het deeg:
500 g tarwebloem
10 g zout
14 g droge gist
2 1/2 dl water of wat meer
25 g zachte boter

voor de knoflook-kruidenmix:
4 tenen knoflook, geperst
1/3 kop boter, gesmolten
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde rozemarijn
1/2 tl gedroogde oregano
 
Bereiding


Klik hier voor de bereiding van het deeg tot en met het rijzen.
 
Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke stukken en verdeel ieder stuk deeg in 8 kleine stukjes (in totaal 32 stukjes). Rol de stukjes deeg tussen de palmen van je handen tot bolletjes.

Smelt 1/3 kop boter in een pannetje.
Doe de gesmolten boter in een laag kommetje, pers er de knoflook boven uit voeg er 1/2 tl tijm, rozemarijn en oregano aan toe. Roer even.

Verwarm de oven voor (180 C).

Zet een middelgrote rechthoekige bakvorm klaar.

Neem een deegbolletje en haal het door het boter-knoflook-kruidenmengsel in het kommetje. Laat het bolletje even uitlekken en leg het dan in de bakvorm. Ga zo door. Leg de bolletjes met wat tussenruimte in de bakvorm.
Begin aan een tweede laag als de bodem van de bakvorm met bolletjes bedekt is en eventueel, afhankelijk van de grootte van de bakvorm, aan een derde laag.

Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 25 minuten.
 
Info


Dit knoflookkruidenbrood is onweerstaanbaar. Anders dan bij het meeste knoflookbrood betreft her hier niet een brood waarop aan de bovenkant wat knoflookkruidenboter of iets vergelijkbaars is aangebacht. Met dit recept is het hele brood van het eerste tot het laatste stukje van binnen uit doortrokken met een intense smaak van knoflook en kruiden.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________