R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KNODEL
Oostenrijk

1 ui, in stukjes gesneden
2 el versgehakte peterselie
2 el boter plus extra voor het invetten
250 g wit brood, getoast en in blokjes gesneden
2 eieren, geklopt
1 kop melk
zout en peper


Bereiding


Vet een ovenschaal van ca 22 bij 28 centimeter in met boter.

Verhit de boter in een koelenpan en bak er op middelhoge temperatuur de ui en versgehakte peterselie in tot de stukjes ui bruin worden.
Doe er de blokjes getoast brood bij en schep ze om.

Klop de eieren, melk en zout en peper naar smaak tot een geheel en giet dat over het brood-uienmengsel. Laat dit (nieuwe) mengsel een uur staan.

Druk het mengsel in de ovenschaal stevig aan en stoom het vervolgens in de stoomoven of in andere daarvoor geschikte apparatuur.

Druppel gesmolten boter over de noedels voor je ze serveert.


Info


Deze Oostentijkse klassieker werd vroeger vooral bereid met oudbakken brood.

Voor een wat rijkere smaak kun je in keine stukjes gesneden krokant gebakken bacon toevoegen. Met bacon wrden de noedels vaak Tiroler Knoedel genoemd.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________