R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Oostenrijk 1 ui, in stukjes gesneden 2 el versgehakte peterselie 2 el boter plus extra voor het invetten 250 g wit brood, getoast en in blokjes gesneden 2 eieren, geklopt 1 kop melk zout en peper Bereiding Vet een ovenschaal van ca 22 bij 28 centimeter in met boter. Verhit de boter in een koelenpan en bak er op middelhoge temperatuur de ui en versgehakte peterselie in tot de stukjes ui bruin worden. Doe er de blokjes getoast brood bij en schep ze om. Klop de eieren, melk en zout en peper naar smaak tot een geheel en giet dat over het brood-uienmengsel. Laat dit (nieuwe) mengsel een uur staan. Druk het mengsel in de ovenschaal stevig aan en stoom het vervolgens in de stoomoven of in andere daarvoor geschikte apparatuur. Druppel gesmolten boter over de noedels voor je ze serveert. Info Deze Oostentijkse klassieker werd vroeger vooral bereid met oudbakken brood. Voor een wat rijkere smaak kun je in keine stukjes gesneden krokant gebakken bacon toevoegen. Met bacon wrden de noedels vaak Tiroler Knoedel genoemd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |