R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  KNABBELKOEKJES
4 p., Nederland

 



250 g bloem
180 g boter
180 g lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier
2 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 tl vaille extract

optioneel:
slagroom, stevig geklopt
vruchten naar keuze:
aardbei, braam, framboos, kers...


Bereiding


Laat ruimschoots voor je begint de boter zacht worden.

Doe de ingrediënten voor het deeg in een ruime kom en meng ze in eerste instantie door ze met met een stevige keukenlepel om te zetten. 
"Stort" de min of meer samenhangende ingredienten op een met bloem bestoven werkblad en kneed ze tot je er een bal van kunt maken.

Wikkel plastic folie om de bal deeg en leg die in de koelkast. Laat het deeg daar zeker een uur rusten en afkoelen.

Neem na de "rusttijd" het deeg uit de koelkast en rol het op je opnieuw met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 1/2 centimeter.

Zet een bakplaat klaar en bekleed die met een bakpapier.

Steek met behulp van een keuken/kookring of glas met een diameter van 6 centimeter rondjes uit het uitgerolde deeg en leg ze op enige afstand van elkaar op de bakplaat.

Verwarm de oven voor (180 C).

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en stel de tijd in op 16 minuten.

Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen tot ze hanteerbaar zijn.
Leg ze dan op een draadrek en laat ze verder afkoelen en uitharden. Het resultaat: versgebakken heerlijke knabbelkoekjes met bite. Zie daar maar eens af te blijven.

Je kunt als de gelegenheid er zich toe leent, deze knabbelkoekjes een luxer aanzien geven met wat stijf geklopte slagroom (al dan niet gezoet met suiker) en een vucht als braam, framboos, aardbei of kers. De spreekwoordelijke kers op de taart is in dat geval de kers op een koekie.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________