![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Nederland ![]() 250 g bloem 180 g boter 180 g lichtbruine basterdsuiker 1 eidooier 2 1/2 tl bakpoeder 1/2 tl zout 1 tl vaille extract optioneel: slagroom, stevig geklopt vruchten naar keuze: aardbei, braam, framboos, kers... Bereiding Laat ruimschoots voor je begint de boter zacht worden. Doe de ingrediënten voor het deeg in een ruime kom en meng ze in eerste instantie door ze met met een stevige keukenlepel om te zetten. "Stort" de min of meer samenhangende ingredienten op een met bloem bestoven werkblad en kneed ze tot je er een bal van kunt maken. Wikkel plastic folie om de bal deeg en leg die in de koelkast. Laat het deeg daar zeker een uur rusten en afkoelen. Neem na de "rusttijd" het deeg uit de koelkast en rol het op je opnieuw met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 1/2 centimeter. Zet een bakplaat klaar en bekleed die met een bakpapier. Steek met behulp van een keuken/kookring of glas met een diameter van 6 centimeter rondjes uit het uitgerolde deeg en leg ze op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor (180 C). Plaats de bakplaat in het midden van de oven en stel de tijd in op 16 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen tot ze hanteerbaar zijn. Leg ze dan op een draadrek en laat ze verder afkoelen en uitharden. Het resultaat: versgebakken heerlijke knabbelkoekjes met bite. Zie daar maar eens af te blijven. Je kunt als de gelegenheid er zich toe leent, deze knabbelkoekjes een luxer aanzien geven met wat stijf geklopte slagroom (al dan niet gezoet met suiker) en een vucht als braam, framboos, aardbei of kers. De spreekwoordelijke kers op de taart is in dat geval de kers op een koekie. |