R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KLIPICI
Kroatische broodrolletjes, 48 stuks

voor de gist:
20 g droge gist
1 opgehoopte tl suiker
1 opgehoopte tl bloem
 een beetje melk

voor het deeg:
1000 g tarwebloem
2 el (30 ml) olie
450 ml melk
20 g zeezout


Bereiding


Verwarm de melk een beetje (lauwwarm) en doe die in een kommetje.
Voeg de gist, de suiker en de bloem toe en roer even. Laat het mengsel
10 à 15 minuten rusten.

Voeg het gistmengsel aan de bloem toe en meng ze goed.
Voeg vervolgens de olie, melk en het zout toe en keed de massa tot een soepel deeg.
Laat het deeg rusten tot het in volume nagenoeg verdubbeld is (1 uur of langer).

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
Rol ieder stuk deeg uit in een cirkel.
Snijd iedere cirkel in 8 gelijke driehoeken.
Rol iedere driehoek naar de punt toe op, vgl een croissant, en buig ze een beetje, vgl een croissant.

Bestrijk de broodjes met geklopt ei en garneer ze met sesamzaad,  pompoenpitten, zonnebloempitten, komijnzaad of wat je ook maar wilt.

Verwarm de oven voor (180 C).

Bak de broodjes tot ze een mooi goudbruine kleur hebben


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________