|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KLEINUR snacks, 50 stuks, IJsland 5 koppen bloem 115 g koude boter in kleine blokjes gesneden 1 kop suiker 1 1/2 tl baksoda 2 tl gemalen kardamom 6 tl bakpoeder 2 koppen volle yoghurt 2 eieren verder: plantaardige olie voor het frituren
Bereiding
Mix de helft van de bloem (2 1/2 kop) en alle blokjes boter in de foodprocessor tot een fijn kruimelige substantie. Stort de substantie op je werkblad en voeg de rest van de bloem, de suiker, baksoda, kardamom en het bakpoeder toe. Gebruik je handen om alles goed te mengen. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en doe er de eieren en de yoghurt in. Werk de bloem door het ei-yoghurtmengsel tot je een goed gemengd stevig, net niet plakkerig deeg hebt. Voeg indien nodig wat bloem of yoghurt toe. Kneed het deeg echter niet te lang want dan worden de kleinur taai. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Bedek ze en laat ze in de koelkast 30 minuten koelen. Leg een helft van het deeg op je met bloem bestoven werkvlak. Strooi er wat bloem over. Rol het deeg uit in een rechthoek van 50 bij 35 centimeter. Snijd het deeg in 5 lange repen en snijd iedere reep in 5 gelijke diamanten. Maak een snede in het midden van de diamant. Pak het deeg bij een punt vast, een punt die in het verlengde van de snede ligt, en trek die door de snede heen. Ga zo verder wat de andere stroken en het andere deel deeg betreft. Verhit een laag olie (7 1/2 centimeter) in een pan (175 C). Laat per keer 5 à 6 kleinur in de olie glijden. Bak de kleinur aan één kant goudkleurig (1 minuut) en draai ze dan om. Bak de andere zijde eveneens goudkleurig (iets minder dan een minuut). Laat de kleinur op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |