R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KLEINUR

snacks, 50 stuks, IJsland


5 koppen bloem
115 g koude boter in kleine blokjes gesneden
1 kop suiker
1 1/2 tl baksoda
2 tl gemalen kardamom
6 tl bakpoeder
2 koppen volle yoghurt
2 eieren

verder:
plantaardige olie voor het frituren


Bereiding


Mix de helft van de bloem (2 1/2 kop) en alle blokjes boter in de foodprocessor tot een fijn kruimelige substantie.

Stort de substantie op je werkblad en voeg de rest van de bloem, de suiker, baksoda, kardamom en het bakpoeder toe.
Gebruik je handen om alles goed te mengen.

Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en doe er de eieren en de yoghurt in.
Werk de bloem door het ei-yoghurtmengsel tot je een goed gemengd stevig, net niet plakkerig deeg hebt.
Voeg indien nodig wat bloem of yoghurt toe. Kneed het deeg echter niet te lang want dan worden de kleinur taai.

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Bedek ze en laat ze in de koelkast 30 minuten koelen.

Leg een helft van het deeg op je met bloem bestoven werkvlak. Strooi er wat bloem over.
Rol het deeg uit in een rechthoek van 50 bij 35 centimeter.
Snijd het deeg in 5 lange repen en snijd iedere reep in 5 gelijke diamanten.

Maak een snede in het midden van de diamant. Pak het deeg bij een punt vast, een punt die in het verlengde van de snede ligt, en trek die door de snede heen.
Ga zo verder wat de andere stroken en het andere deel deeg betreft. 

Verhit een laag olie (7 1/2 centimeter) in een pan (175 C). Laat per keer 5 à 6 kleinur in de olie glijden.
Bak de kleinur aan één kant goudkleurig (1 minuut) en draai ze dan om. Bak de andere zijde eveneens goudkleurig (iets minder dan een minuut).

Laat de kleinur op keukenpapier uitlekken en afkoelen.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________