R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIVEVE
dessert, 6 p., Paraguay





 1 rode pompoen
1 ui, fijngesneden
1 kop melk
1/2 tl zout
1 kop suiker
1 kop maismeel
225 g roomkaas
olie
water


Bereiding


Doe een scheutje olie in een kookpan en bak er de uisnippers goudkleurig in.

Schil de pompoen en doe het vruchtvlees met de melk, de suiker, het zout en het maismeel in de blender. Blend de ingrediënten tot een egaal mengsel.
Voeg het mengsel toe aan de pan met de stukjes gebakken ui en breng het geheel aan de kook.
Laat het mengsel op laag vuur 8 minuten koken.
Voeg de roomkaas toe en kook die, terwijl je voortdurend roert 2 minuten mee.


Info


Kiveve is een van de populairste halfzoete gerechten van Paraguy. Het betreft een dikke crème die als groentenbijgerecht en als dessert geserveerd kan worden.

Als dessert smaakt het gerecht -al dan niet met wat vanille-koekjes- het best.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________