R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Italië 500 g kipfilet 100 à 150 g parmaham verse pesto olijfolie zout en peper Bereiding Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. De stukken kip moeten zo'n beetje dezelfde dikte hebben. Sla dikkere stukken plat. Spreid een stuk plastic folie uit op je werkblad en leg daar naast elkaar in een strook van ongeveer 20 cm breedte stukken kip op. Sluit ze goed aan. Bouw de strook naar boven uit met de overige stukken kipfilet. Strooi wat zout en peper over de stukken kip en bestrijk ze royaal met pesto. Zie voor "pesto" het betreffende recept op deze site. Maak een rollade van de stukken kipfilet met pesto. Til het stuk folie dat het dichtst bij je ligt op en en beweeg het naar voor, dus over de strook kipfilet. Zo kun je gemakkelijk een rollade maken. Houd tijdens het draaien de folie in de gaten, voorkom dat die in de rollade verstrikt raakt. Wikkel de rollade in parmaham. Veranker die op een paar plaatsen met cocktailprikkers. Neem een nieuw stuk folie en verpak daar de rollade in alsof het een toffee betreft: rol er de folie strak om heen en draai de zijkanten aan. laat de rollade enige tijd in de koelkast rusten. Verwijder de folie en bak de rollade in olijfolie. Keer tijdens het bakken de rollade regelmatig. Info Het risico van uitvloeien van de pesto tijdens het bakken van de rollade kun je verkleinen door de laag kipfilet voordat je die met pesto bestrijkt ook met een laagje parmaham te bedekken. Door dit extra hamlaagje is zouten van het kippenvlees amper nodig.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |