R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KIPROLLADE MET PESTO EN PARMAHAM
hoofdgerecht, 4 p., Italië

reeks 515 (141K)



500 g kipfilet
100 à 150 g parmaham
verse pesto
olijfolie
zout en peper


Bereiding


Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. De stukken kip moeten zo'n beetje dezelfde dikte hebben. Sla dikkere stukken plat.
Spreid een stuk plastic folie uit op je werkblad en leg daar naast elkaar in een strook van ongeveer 20 cm breedte stukken kip op. Sluit ze goed aan.
Bouw de strook naar boven uit met de overige stukken kipfilet.
Strooi wat zout en peper over de stukken kip en bestrijk ze royaal met pesto. Zie voor "pesto" het betreffende recept op deze site.

Maak een rollade van de stukken kipfilet met pesto.
Til het stuk folie dat het dichtst bij je ligt op en en beweeg het naar voor, dus over de strook kipfilet. Zo kun je gemakkelijk een rollade maken.
Houd tijdens het draaien de folie in de gaten, voorkom dat die in de rollade verstrikt raakt.
Wikkel de rollade in parmaham. Veranker die op een paar plaatsen met cocktailprikkers.
Neem een nieuw stuk folie en verpak daar de rollade in alsof het een toffee betreft: rol er de folie strak om heen en draai de zijkanten aan.
laat de rollade enige tijd in de koelkast rusten.
Verwijder de folie en bak de rollade in olijfolie. Keer tijdens het bakken de rollade regelmatig.



reeks 515 (141K)
 
Info


Het risico van uitvloeien van de pesto tijdens het bakken van de rollade kun je verkleinen door de laag kipfilet voordat je die met pesto bestrijkt ook met een laagje parmaham te bedekken.
Door dit extra hamlaagje is zouten van het kippenvlees amper nodig.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________