R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIPPEN-ASPERGESOEP
voorgerecht, 4 à 6 p., Duitsland

reeks 515 (141K)



300 à 400 g asperges
250 g kipfilet
200 g soepgroente
1 ui, in stukken
een paar takjes tijm
1 stukje foelie of een halve tl gemalen foelie
1 kippenbouillonblokje
zout en versgemalen peper
1/4 bosje fijngehakte peterselie


Bereiding


Schil de asperges en snijd een stukje van de uiteindes.

Breng een liter water aan de kook.
Voeg de aspergeschillen, de soepgroenten, de ui, laurier, tijm en foelie toe. Laat het geheel op laag vuur een half uur pruttelen.

Snijd ondertussen de asperges in stukken van 3 cm en de kipfilet in reepjes.

Zeef de bouillon. De soepgroenten et cetera heb je niet meer nodig.

Voeg een halve liter water aan de bouillon toe.
Voeg als de bouillon weer op temperatuur is, de stukjes asperge en de  kipreepjes toe. Laat ze 15 minuten mee garen.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Voeg 1 (of meerdere) kippenbouillontabletten toe als je de bouillon niet krachtig genoeg vindt.

Hak of knip de peterselie fijn en roer die door de soep.


Info


Dit is een aangepaste versie van een traditioneel Duits soeprecept. Daarin wordt veel meer kip gebruikt (750 gram) en er wordt 50 gram rijst aan de soep toegevoegd.
Deze versie bevat minder calorieën en is koolhydraatarm terwijl ze aan smaak amper iets inlevert.

Deze soep kan ook buiten het aspergeseizoen worden bereid. Er gaat natuurlijk niets boven verse asperges maar met asperges uit een pot met het bijbehorende aspergenat is deze soep nog steeds erg lekker.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________