|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, 4 à 6 p., Duitsland 300 à 400 g asperges 250 g kipfilet 200 g soepgroente 1 ui, in stukken een paar takjes tijm 1 stukje foelie of een halve tl gemalen foelie 1 kippenbouillonblokje zout en versgemalen peper 1/4 bosje fijngehakte peterselie Bereiding Schil de asperges en snijd een stukje van de uiteindes. Breng een liter water aan de kook. Voeg de aspergeschillen, de soepgroenten, de ui, laurier, tijm en foelie toe. Laat het geheel op laag vuur een half uur pruttelen. Snijd ondertussen de asperges in stukken van 3 cm en de kipfilet in reepjes. Zeef de bouillon. De soepgroenten et cetera heb je niet meer nodig. Voeg een halve liter water aan de bouillon toe. Voeg als de bouillon weer op temperatuur is, de stukjes asperge en de kipreepjes toe. Laat ze 15 minuten mee garen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg 1 (of meerdere) kippenbouillontabletten toe als je de bouillon niet krachtig genoeg vindt. Hak of knip de peterselie fijn en roer die door de soep. Dit is een aangepaste versie van een traditioneel Duits soeprecept. Daarin wordt veel meer kip gebruikt (750 gram) en er wordt 50 gram rijst aan de soep toegevoegd. Deze versie bevat minder calorieën en is koolhydraatarm terwijl ze aan smaak amper iets inlevert. Deze soep kan ook buiten het aspergeseizoen worden bereid. Er gaat natuurlijk niets boven verse asperges maar met asperges uit een pot met het bijbehorende aspergenat is deze soep nog steeds erg lekker.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|