![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Israel ![]() 750 g kipfilet 2 tl gemalen komijn 2 tl gemalen koriander zout en peper 8 el tahini het sap van 2 citroenen 4 el zhug 4 pittabroodjes 1 komkommer, fijngesneden 4 tomaten, fijngesneden 4 ingemaakte augurken, fijngesneden ![]() voor de zhug: 4 tenen knoflook 2 tl kardamompeulen 1 tl karweizaad (kummel) 2 tl komijnzaad 2 tl korianderzaad 1 flinke bos verse koriander 1 flinke bos peterselie, grof gesneden 2 à 4 groene chilies het sap van 1 citroen 2 el olijfolie zout Bereiding Voor de zhug. Blancheer de knoflook 5 minuten in kokend water. Haal de zaadjes uit de kardamompeulen en vijzel ze fijn. Voeg het karwijzaad, komijnzaad en korianderzaad toe en vijzel ze mee. Vroeg de grof gesneden kruiden (koriander, peterselie), de chilipepers, de geblancheerde en vervolgens gepelde knoflooktenen en wat zout toe en vijzel alles tot een grove pasta. Roer het citroensap en de olie door de pasta zodat die enigszins vloeibaar wordt. Verhit de grill voor op de hoogste stand. Strooi de gemalen komijn, de gemalen koriander, zout en peper over de kipfilets en wrijf ze in het vlees. Grill de filets aan beide kanten tot ze gaar zijn en goudbruin kleuren (5 minuten of wat langer). Bereid ondertussen de tahinidressing; Meng de tahini, het citroensap en wat water. Voeg zout naar smaak toe. Snijd de gegrilde kipfilets in dunne reepjes. Verwarm de pittabroodjes. Maak een flinke inkeping in de pittabroodjes en verwarm ze (oven, koekenpan). Vul de pitabroodjes met kip. Schep er wat tahinisaus en shuk over en rond de vulling af met stukjes komkommer, tomaat en augurk. Knijp er wat citroensap boven uit. ![]() Info Zhug is een kruidige hete saus uit de Jemenitische keuken. Joodse Jemenieten brachten het mee naar Israël waar het een populair condiment werd. Kalkoen shawarma met verschillende sausen en salade is een typisch Israëlisch gerecht dat is uitgegroeid tot streetfood. Het vertikaal aan een spit draaiende kalkoenvlees blijft mals omdat er lamsvet aan toegevoegd is. Voor "thuis" is kip meer geschikt en zul je met de ovengrill moeten werken in plaats van een langs een grill draaiend spit. Maar ook op deze wijze valt er te genieten van een broodje Israëlische shawarma. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |