i
n
t
e
r
n
a
t
i
o
n
a
a
l
i
n
t
e
r
n
a
t
i
o
n
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
r
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
Internationaal

Landen:


Afghanistan
Algerije
Argentinië
Australië
België
Brazilie
Bulgarije
Canada
Caraïben
Chili
China
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Griekenland
Guatemala
Hongarije
Ierland
India
Indonesië
Iran
Israël
Italië
Japan
Kazachstan
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Noorwegen
Oostenrijk
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Tanzania
Thailand
Tibet
Tjechië
Turkije
Tunesië
Venezuela
U.S.A.
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
 - KIP-MANDARIJNSALADE -

lunchgerecht, voorgerecht, 4 p





300 g kipfilet, gekookt en in blokjes gesneden
4 mandarijnen, gepeld en in partjes
50 g walnoten of amandelen, geroosterd en grof gehakt
4 el mayonaise
4 el magere yoghurt
1 el honing
1 tl geraspte citroen- of limoenschil
2 el citroen- of limoensap
150 g gemengde sla
peper en zout

voor de garnering:
verse peterselie, fijngeknipt


Bereiding


Kook de kipfilet.
Snijd de filet in blokjes en kruid ze met peper en zout.
Meng in een kom de blokjes kip met de partjes mandarijn en de noten
Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt, de honing, het citroen- of limoensap en een theelepel citroen- of limoenrasp.
Schep de saus voorzichtig door het kip-mandarijnmengsel.
Verdeel de sla over vier borden en verdeel er het kip-mandarijnmengsel over.
Garneer de salade met wat fijngeknipte peterselie.


Info


Kip en mandarijn gaan mooi samen. De licht-romige, licht-zoete dressing sluit er harmonieus op aan. De licht-bittere toets en de crunch van de noten houden het spannend.


Home

Rubrieken:

Hapjes:
•  Tapas
•  Appetizers

Voorgerechten:
•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

•  Groenten
•  Fruit
______________

•  Brood
•  Granen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
•  Aardappels
•  Linzen
•  Bonen
______________

Gevogelte:
•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen

Vlees:
•  Rund
•  Varken
•  Lam
•  Diversen

Vis/Zeevruchten

Kazen

Eieren
______________

Paddenstoelen

Noten en Zaden

Dressings en
Sauzen


Kruiden en Specerijen
______________

Specials

Maten en
gewichten


Contact