![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| India, 4 p ![]() 500 g kipfilet 2 flinke uien, fijngehakt 2 à 3 teentjes knoflook zout naar smaak 3 el plantaardige olie een stukje verse gember (3 cm), geraspt 2 el citroensap de blaadjes van een klein bundeltje verse koriander een blik tomatenblokjes (gepureerd) of 400 g rijpe verse tomaten (fijngehakt) 100 ml water of kippenbouillon 2 verse groene chilies (met of zonder zaad), fijngesneden 1 tl gemalen koriander 1 tl kurkuma 1 tl chilipoeder 1 tl komijn 2 à 4 kerrieblaadjes 1 tl garam masala Bereiding Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit er de uien 5 minuten in. Voeg de chilies toe, de knoflook en de gember en fruit ze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de kurkuma, komijn, koriander, kerrieblaadjes en chilipoeder toe en fruit ook die even mee. Kruid de stukjes kip met zout en doe ze bij het uienmengsel in de pan. Bak de stukjes kip tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Voeg het water en de gepureerde tomatenblokjes of de gehakte verse tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de inhoud zo'n 30 minuten garen. Roer regelmatig en voeg water toe als het geheel te droog wordt. Voeg 1 tl garam masala toe en laat de kip madras nog 10 minuten zonder deksel op de pan pruttelen. Garneer het gerecht met korianderblaadjes. Serveer er rijst of knoflook- en koriandernaanbrood bij. Kerrieblaadjes worden niet altijd genoemd in recepten voor kip madras. Als je er aan kunt komen -ze zijn onder andere te koop in Azatische winkels en een landelijke supermarktketen- zou ik ze omwille van de authenticiteit wel toevoegern. Garam masala is kant en klaar te koop maar het specerijenmengsel -bestaande uit korianderzaad, komijnzaad, kurkuma/koenjit, zwarte peper, groen kardemomzaad en kruidnagel- is ook gemakkelijk zelf samen te stellen. Zie het betreffende recept op deze site. Madras gerechten moeten behoorlijk heet zijn. Maak een gerecht echter niet heter dan je zélf aangenaam vindt. Als je de zaadjes uit de chili's verwijdert, is de madras een stuk minder heet.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|