![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 à 6 p.,India ![]() 1 à 1.2 k kipdelen 5 à 6 teentjes knoflook, grof gehakt een stukje verse gember, circa 2 1/2 cm 50 g geschaafde amandelen 150 ml water 5 el (pinda)olie 2 laurierblaadjes 8 kardemomzaden, licht geplet 4 kruidnagels een stukje kaneelstok, circa 2 1/2 cm 1 ui, fijngehakt 1 el gemalen komijn 1 el gemalen koriander 1/4 tl chilipoeder 1 el tomatenpuree 3 el room 1 1/4 tl zout 1/2 el garam massala Bereiding Doe de knoflook, gember en amandelen in de keukenmachine en voeg er zes eetlepels water aan toe. Maal de ingrediënten tot een gladde pasta. Verhit de olie in een grote pan. Voeg er de laurierblaadjes, kardemomzaden, kruidnagels en het kaneelstokje aan toe en laat op hoge temperatuur de smaken en geuren vrij komen. Voeg de ui toe en bak die een paar minuten mee. Temper de warmtebron wat. Voeg de pasta toe en bak die onder voortdurend roeren 3 à 4 minuten mee. Voeg komijn, koriander en chilipoeder toe. Bak ze een halve minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en na een minuut het zout, de garam masala, de room en de rest van het water. Meng alles goed. Doe de stukken kip in de pan en schep ze om tot ze aan alle kanten bedekt zijn met de pasta. Bak de kip even stevig aan. Doe het deksel op de pan, temper de warmtebron en laat de kip 25 minuten zachtjes garen. Keer de stukken kip tussentijds een paar keer. Doe de kip in een serveerschaal en giet er de resterende saus over. Verwijder de laurierblaadjes, kardemomzaden, kruidnagels en het kaneelstokje. Garneer het gerecht met partjes citroen en wat fijngeknipte verse koriander. Serveer naanbrood en chutney(s) bij kip korma of rijst en een groente. Korma is een bepaalde manier van stoven, een kooktechniek dus. In het Westen wordt er gewoonlijk een milde Indiase curriesaus mee bedoeld. In India en Pakistan kan een korma-gerecht echter even goed flink gekruid of "heet" zijn. Het specerijenmengsel "garam massala" is kant en klaar te koop. Je kunt het ook gemakkelijk zelf samenstellen en aanpassen aan je eigen smaak. Zie het recept "Garam massala" op deze site. Wil je zelf een chutney maken? Kijk dan eens naar het recept "Mango-chutney" op deze site.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|