R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIP JALFREZI
(slow cookerrecept)
4 p., Pakistan





900 g kippendijen zonder vel
2 el ghee, arachide- of zonnebloemolie
2 groene paprika's, in lange repen
2 rode paprika's, in lange repen
1 groene chilipeper met zaad, fijngesneden
1 ui, kleingesneden
1 blik tomaatblokjes
een snuf garam masala
zout en versgemalen zwarte peper
verse koriander, grof gehakt

plus

1 hoeveelheid jalfrezi curry pasta:
2 tenen knoflook
een stukje (ca 4 cm) verse gember
2 el tomatenpuree
1 el gemalen koriander
1 el gemalen komijn
 2 tl tamarinde pasta
cayennepeper naar smaak
basmatirijst

verder (suggesties):
naanbrood
raita
 
bereiding


Voor de jalfrezi- curry-pasta:
Doe de knoflook en de gember in de foodprocessor en maal ze tot een grove pasta. Voeg de overige ingrediënten voor de pasta toe en process nog eens. Schraap tussendoor indien nodig de zijkanten van de kom schoon.

Snijd het kippenvlees in eetbare stukken.

Verhit op middelhoog vuur de boter of olie in een grote koekenpan.
Voeg de repen paprika, de fijngesneden groene peper en de stukjes ui toe en bak ze tot de ui zacht is en begint te bruinen (6 à 8 minuten).

Voeg de jalfrezi-pasta toe, roer en bak nog 1 minuut.

Voeg de blokjes tomaat en zout en peper toe.

Voeg het geheel als het weer op temperatuur is aan de kip in de slow cooker toe.

Plaats het deksel op de slow cooker.
Zet de cooker op hoge stand (stand 2) en stel de tijd in op 2 uur.

Voeg indien nodig nog zout en peper toe en strooi er de garam masala over.
Garneer met grof gesneden verse koriander.

Serveer er basmatirijst en/of chapati of naan bij. Raita voldoet ook goed bij dit gerecht.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________