R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIP-GHIVECI
stoofgerecht met kip en groenten, 6 p., Roemenië





4 el plantaardige olie
1 ui, in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes gesneden
2 tenen knofloook, geperst
2 rode paprika's, zaad verwijderd en in lange dunne reepjes gesneden
een kip van 1 1/2 kilo, in zes stukken gesneden of 6 delen kip
6 el tomatenpuree
3 aardappels, in blokjes
1 tl versgehakte rozemarijn
1 tl versgehakte marjoraan
1 tl versgehakte tijm
3 wortels in niet te kleine stukjes gesneden
1/2 kleine knolselderij, in niet te kleine blokjes gesneden
120 ml droge witte wijn
2 courgettes in schijfjes
zout en versgemalen zwarte peper

voor de garnering:
versgehakte marjoraan en rozemarijn

verder:
donker roggebrood


Bereiding


Verhit de olie in een grote bak- of braadpan.
Bak er de ui en de knoflook een paar minuten in en voeg dan de paprikareepjes toe.
Leg de zes stukken kip in de pan en bruin ze op matig vuur aan alle kanten.
Voeg na 15 minuten de tomatenpuree, de aardappels, de kruiden, de wortels, de knolselderij en de witte wijn toe en kruid het geheel naar smaak met zout en peper.
Zet het deksel op de pan en laat de inhoud 40 à 45 minuten op laag vuur stoven.

Voeg de courgetteschijfjes 5 minuten voor de eindtijd toe.
Proef of er nog bijgekruid moet worden.
Garneer de kip-ghiveci met majoraan en rozemarijn.
Serveer er donker roggebrood bij.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________