R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| stoofgerecht met kip en groenten, 6 p., Roemenië 4 el plantaardige olie 1 ui, in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes gesneden 2 tenen knofloook, geperst 2 rode paprika's, zaad verwijderd en in lange dunne reepjes gesneden een kip van 1 1/2 kilo, in zes stukken gesneden of 6 delen kip 6 el tomatenpuree 3 aardappels, in blokjes 1 tl versgehakte rozemarijn 1 tl versgehakte marjoraan 1 tl versgehakte tijm 3 wortels in niet te kleine stukjes gesneden 1/2 kleine knolselderij, in niet te kleine blokjes gesneden 120 ml droge witte wijn 2 courgettes in schijfjes zout en versgemalen zwarte peper voor de garnering: versgehakte marjoraan en rozemarijn verder: donker roggebrood Bereiding Verhit de olie in een grote bak- of braadpan. Bak er de ui en de knoflook een paar minuten in en voeg dan de paprikareepjes toe. Leg de zes stukken kip in de pan en bruin ze op matig vuur aan alle kanten. Voeg na 15 minuten de tomatenpuree, de aardappels, de kruiden, de wortels, de knolselderij en de witte wijn toe en kruid het geheel naar smaak met zout en peper. Zet het deksel op de pan en laat de inhoud 40 à 45 minuten op laag vuur stoven. Voeg de courgetteschijfjes 5 minuten voor de eindtijd toe. Proef of er nog bijgekruid moet worden. Garneer de kip-ghiveci met majoraan en rozemarijn. Serveer er donker roggebrood bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |