|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
KIP GESTOOFD IN AMBERBIER
hoofdgerecht, 4 p, België 500 g kipfilet 2 uien 1 teentje knoflook 3 el boter 2 el bloem 1 el rietsuiker 1 el wijnazijn 1 laurierblad 2 el peterselie 250 ml water 500 ml amberbier 200 g champignons 1/2 à 1 blokje kippenbouillon Bereiding Snijd de kipfilets in niet al te kleine stukken en kruid ze met peper en zout. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in 250 ml heet water. Verhit de boter in een braadpan en schroei er de stukken kip aan alle kanten in dicht. Neem met een schuimspaan de stukken kip uit de pan en doe er de uiringen en de knoflook in. Bak ze in het achtergebleven braadvet lichtbruin. Strooi de bloem over de uiringen. Schep ze om tot de bloem helemaal opgenomen is. Voeg de suiker, de azijn, het laurierblad, de champignons en de peterselie toe. Giet er het bier en de bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en doe de stukken kip weer in de pan. Laat de kip een half uur of langer indien nodig in de saus garen. "Amberbieren of amberkleurige bieren zijn lichtgehopte bieren van hoge gisting, vaak zacht gekarameliseerd, met een aangename (licht) bittere afdronk. De meeste amberbieren hebben een alcoholpercentage van tussen de 4,5% en 6%. Veel Belgische amberkleurige bieren zijn afgeleid van de iets bittere Engelse ales. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld John Martin's Special, die voor een amberbier een vrij volle smaak heeft. Andere bekende Belgische amberkleurige bieren, die vaak ook de aanduiding "Speciale" hebben zijn o.a. De Koninck, Palm, Vieux Temps, Straffe Hendrik, Artevelde, Op-ale, Ster ale en Speciale Aerts. Bekende amberbieren in Nederland zijn o.a. Lieve Royale, Moreeke, Vos en Brabants Amber. Als gevolg van de ontwikkeling in de smaak van de consument zijn veel amberbieren in de loop der tijd iets zoeter geworden". Informatie ontleend aan de website www.biercuisine.nl naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|