![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 6 p., Zuid-Afrika 12 kippendijen (met bot) 1 el olie 1 el boter 3 tenen knoflook, geplet 2 el verse gember, geraspt 1 stukje chilipeper, fijngesneden 2 uien, in ringen 5 kardamompitten 1 kaneelstokje 1 laurierblad 1/2 tl kurkuma 1 tl gemalen koriander 1 tl zout 1 el mild currypoeder 3 kruidnagels 6 grote tomaten, ontveld en fijngesneden of.... 2 blikjes tomatenblokjes van 400 g 500 g gemengde groenten 6 middelgrote aardappels optioneel: 1 kop kippenbouillon Bereiding Vijzel of blend de knoflook, gember, chili, kardamompitten, kaneel, laurierblad, curriepoeder, kurkuma, koriander, zout en kruidnagels tot een pasta. Verhit de olie en boter in een "potjie" (grote braadpan) en bruin er de stukken kip met een paar tegelijk in. Bak de uiringen in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn. Voeg de specerijenpasta aan de uiringen toe en bak die op laag vuur een paar minuten mee. Leg de stukken kip op het uien-specerijenmengsel. Verdeel de helft van de stukjes tomaat (of 1 blik tomatenblokjes) over de stukken kip. Voeg de (gehalveerde) aardappels in een laag toe. Verdeel de groenten over de aardappels. Spreid de rest van de tomaten (of het tweede blik tomatenblokjes) over de aardappels uit en giet er (optioneel) een kop kippenbouillon over. Doe het deksel op de pan en laat de inhoud op laag vuur 1 1/2 uur sudderen of tot de kip en de aardappels gaar zijn. Roer niet. De lagen moeten intact blijven. Serveer de kipcurry met rijst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |