R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KIPCURRYPOTJIE (2)
6 p., Zuid-Afrika

12 kippendijen (met bot)
1 el olie
1 el boter
3 tenen knoflook, geplet
2 el verse gember, geraspt
1 stukje chilipeper, fijngesneden
2 uien, in ringen
5 kardamompitten
1 kaneelstokje
1 laurierblad
1/2 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl zout
1 el mild currypoeder
3 kruidnagels
6 grote tomaten, ontveld en fijngesneden of....
 2 blikjes tomatenblokjes van 400 g
500 g gemengde groenten
6 middelgrote aardappels

optioneel:
 1 kop kippenbouillon


Bereiding


Vijzel of blend de knoflook, gember, chili, kardamompitten, kaneel, laurierblad, curriepoeder, kurkuma, koriander, zout en kruidnagels tot een pasta.
Verhit de olie en boter in een "potjie" (grote braadpan) en bruin er de stukken kip met een paar tegelijk in.
Bak de uiringen in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn.
Voeg de specerijenpasta aan de uiringen toe en bak die op laag vuur een paar minuten mee.

Leg de stukken kip op het uien-specerijenmengsel.
Verdeel de helft van de stukjes tomaat (of 1 blik tomatenblokjes) over de stukken kip.
Voeg de (gehalveerde) aardappels in een laag toe.
Verdeel de groenten over de aardappels.
Spreid de rest van de tomaten (of het tweede blik tomatenblokjes)  over de aardappels uit en giet er (optioneel) een kop kippenbouillon over.

Doe het deksel op de pan en laat de inhoud op laag vuur 1 1/2 uur sudderen of tot de kip en de aardappels gaar zijn. Roer niet. De lagen moeten intact blijven.

Serveer de kipcurry met rijst.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________