R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KIP AFRITADA MET ANANAS
4 p., Filipijnen





900 g drumsticks met vel
3 à 4 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
1 wortel, fijngesneden
1 gele paprika, in reepjes gesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
1 rode ui, in stukjes gesneden
250 ml tomatensaus
1 blik ananasstukjes (circa 300 g )
2 el sojasaus
3 gedroogde laurierblaadjes
1/2 kop groene erwten
zout en peper naar smaak
6 el olie


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur 4 eetlepels olie in een ruime pan en bak er de stukjes aardappel een paar minuten in aan.

Voeg de stukjes wortel toe en bak ze een paar minuten mee.

Voeg de reepjes paprika toe en bak ze een minuut mee.

Schep de stukjes aardappel, wortel en paprika op een met keukenpapier bedekt bord en laat ze uitlekken.

Verhit in dezelfde pan de overige 2 eetlepels olie.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 1 à 2 minuten.

Voeg de drumsticks toe en bruin ze licht.

Voeg de tomatenpuree, het ananassap (blik), de sojasaus en de laurierblaadjes toe.
Laat het geheel met het deksel op de pan op lage temperatuur 20 minuten sudderen. Roer af en toe.

Voeg de stukjes aardappel, paprika, wortel en ananas toe.

Voeg als de stukjes aardappel gaar zijn de erwten en zout en peper naar smaak toe.

Als de erwten doorgewarmd zijn, kan het gerecht geserveerd worden.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________