|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip met olijven en sinaasappel, 4 à 6 p., Israël 1 hele kip, in stukken gesneden 1/2 kop vers sinaasappelsap 1/2 kop droge, witte wijn de schil van een halve sinaasappel, geraspt 3/4 tl zout 3/4 tl peper 3/4 tl paprika 1/4 kop olijfolie 1 ui fijngehakt 8 groene olijven, ontpit en een paar seconden geblancheerd om zout te verwijderen voor de garnering: munt of dille Bereiding Doe de stukken kip, het sinaasappelsap, de sinaasapelrasp, wijn, zout, paprika en peper in een grote kom en zet die in de koelkast. Laat de kip 2 uur marineren. Neem de stukken kip uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade. Verhit de olie in een bakpan waarin alle stukken kip in één laag naast elkaar kunnen liggen. Bruin de stukken kip aan alle kanten en schep ze daarna op een bord. Bak in dezelfde pan de uien op laag vuur tot ze gaan kleuren. Giet er de marinade bij en laat het geheel onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe de stukken kip terug in de pan en laat ze met het deksel er schuin op 35 minuten op laag vuur garen. Draai de stukken kip een keer om en overgiet ze regelmatig met de marinade. Schep de stukken kip op een serveerschaal en houd ze warm in een op matige temperatuur voorverwarmde oven. Doe de olijven in de pan en draai het vuur hoog. Laat de saus inkoken tot de gewenst dikte en giet die vervolgens over de kip. Strooi fijngeknipte munt of dille over het gerecht. Een sabra is een op Israëlisch grondgebied geboren Israëliër. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |