R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KIP À LA SABRA
kip met olijven en sinaasappel, 4 à 6 p., Israël

1 hele kip, in stukken gesneden
1/2 kop vers sinaasappelsap
1/2 kop droge, witte wijn
de schil van een halve sinaasappel, geraspt
3/4 tl zout
3/4 tl peper
3/4 tl paprika
1/4 kop olijfolie
1 ui fijngehakt
8 groene olijven, ontpit en een paar seconden geblancheerd om zout te verwijderen

voor de garnering:
munt of dille


Bereiding


Doe de stukken kip, het sinaasappelsap, de sinaasapelrasp, wijn, zout, paprika en peper in een grote kom en zet die in de koelkast.
Laat de kip 2 uur marineren.

Neem de stukken kip uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade.
Verhit de olie in een bakpan waarin alle stukken kip in één laag naast elkaar kunnen liggen.
Bruin de stukken kip aan alle kanten en schep ze daarna op een bord.
Bak in dezelfde pan de uien op laag vuur tot ze gaan kleuren.
Giet er de marinade bij en laat het geheel onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de stukken kip terug in de pan en laat ze met het deksel er schuin op 35 minuten op laag vuur garen.
Draai de stukken kip een keer om en overgiet ze regelmatig met de marinade.

Schep de stukken kip op een serveerschaal en houd ze warm in een op matige temperatuur voorverwarmde oven.
Doe de olijven in de pan en draai het vuur hoog. Laat de saus inkoken tot de gewenst dikte en giet die vervolgens over de kip.
Strooi fijngeknipte munt of dille over het gerecht.


Info


Een sabra is een op Israëlisch grondgebied geboren Israëliër.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________