R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

 kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KERVELSOEP MET GEROOKTE PALING
voorgerecht, 4 à 6 p, Nederland

reeks 515 (141K)



40 g bloem
40 g boter
2 tuinkruidenbouillonblokjes
100 à 150 g kervel
1 dl slagroom
100 g gerookte paling
een scheutje citroensap
nootmuskaat
peper en zout


Bereiding


Maak een roux van de bloem, de boter en 1 1/2 liter water.
Voeg de tuinkruidenbouillonblokjes toe en laat deze oplossen.
Doe 150 g grof gehakte kervel bij de hete bouillon. Laat de kook er heel even overheen gaan. Haal dan de pan van het vuur.
Pureer de soep met een staafmixer.
Roer de room door de soep en voeg de in stukjes gesneden paling toe. Laat de soep weer op temperatuur komen maar niet meer koken.
Breng de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en wat citroensap.


Info


Probeer deze kervelsoep ook eens met snippers gerookte zalm, gerookte forel of met garnalen.
Kervel is verwant aan peterselie en koriander maar heeft een heel eigen licht zoete anijsachtige smaak.
Kervel behoort in Frankrijk tot de "fines herbes", kruiden die jong geoogst en supervers verreweg het lekkerst zijn.
Het delicate aroma van kervel verdwijnt snel bij gebruik. Knip of hak kervel daarom altijd pas fijn vlak voor de verwerking ervan.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________