|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 à 6 p, Nederland 40 g bloem 40 g boter 2 tuinkruidenbouillonblokjes 100 à 150 g kervel 1 dl slagroom 100 g gerookte paling een scheutje citroensap nootmuskaat peper en zout Bereiding Maak een roux van de bloem, de boter en 1 1/2 liter water. Voeg de tuinkruidenbouillonblokjes toe en laat deze oplossen. Doe 150 g grof gehakte kervel bij de hete bouillon. Laat de kook er heel even overheen gaan. Haal dan de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room door de soep en voeg de in stukjes gesneden paling toe. Laat de soep weer op temperatuur komen maar niet meer koken. Breng de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en wat citroensap. Probeer deze kervelsoep ook eens met snippers gerookte zalm, gerookte forel of met garnalen. Kervel is verwant aan peterselie en koriander maar heeft een heel eigen licht zoete anijsachtige smaak. Kervel behoort in Frankrijk tot de "fines herbes", kruiden die jong geoogst en supervers verreweg het lekkerst zijn. Het delicate aroma van kervel verdwijnt snel bij gebruik. Knip of hak kervel daarom altijd pas fijn vlak voor de verwerking ervan. |