R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KERSENSOEP
nagerecht, 4 p., Hongarije





125 ml zure room
1 tl basterdsuiker
225 g verse zure (morello) kersen, ontpit
900 ml water
50 g suiker
1 el bloem


Bereiding


Doe de kersen, de suiker en het water in een pan en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en pocheer de kersen 10 minuten.
Schep de kersen met een schuimspaan op een bord.

Schep 2 eetlepels van het kersenkooknat in een kopje. Terzijde zetten.

Meng de zure room en de bloem en roer er 3 eetlepels kersenkooknat door.
Giet het mengsel in de pan met het kersenkooknat en breng het geheel aan de kook.
Voeg zout naar smaak toe en laat de soep vervolgens 5 à 6 minuten zachtjes bubbelen.
Neem de pan van het vuur en voeg de kersen aan de soep toe.
Zet het deksel op de pan en laat de soep helemaal afkoelen.

Voeg net voor je de soep serveert het bewaarde kersenkooknat toe. Roer heel even voor het creëren van een "marmereffect".


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________