|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| nagerecht, 4 p., Hongarije 125 ml zure room 1 tl basterdsuiker 225 g verse zure (morello) kersen, ontpit 900 ml water 50 g suiker 1 el bloem Bereiding Doe de kersen, de suiker en het water in een pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en pocheer de kersen 10 minuten. Schep de kersen met een schuimspaan op een bord. Schep 2 eetlepels van het kersenkooknat in een kopje. Terzijde zetten. Meng de zure room en de bloem en roer er 3 eetlepels kersenkooknat door. Giet het mengsel in de pan met het kersenkooknat en breng het geheel aan de kook. Voeg zout naar smaak toe en laat de soep vervolgens 5 à 6 minuten zachtjes bubbelen. Neem de pan van het vuur en voeg de kersen aan de soep toe. Zet het deksel op de pan en laat de soep helemaal afkoelen. Voeg net voor je de soep serveert het bewaarde kersenkooknat toe. Roer heel even voor het creëren van een "marmereffect".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|