R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KERSENROOMIJS
dessert, Nederland






500 g bij voorkeur verse kersen, ontpit
4 el versgeperst citroensap
1 el rode balsamico azijn
100 g suiker
250 g melk
500 g slagroom
1 tl vanilleëxtract
100 g (maxinaal) poedersuiker


Bereiding


Doe 3/4 deel van de kersen, 100 g suiker, het citroensap en de balsamicoazijn in een grote kom. Laat de kom een half staan zodat de smaken in kunnen trekken. Roer een paar keer om het oplossen van de suiker te bevorderen.

Snijd ondertussen het resterende 1/4 deel kersen in kleine stukjes. Terzijde zetten.

Pureer de inhoud van de kom (staafmixer, keukenmachine)

Roer de melk, de slagroom en het vanille-extract door het gepureerde  kersenmengsel. Voeg als je verse kersen gebruikt ook nog 100 g poedersuiker toe en roer die er eveneens door.
Als je met kersen uit pot of blik werkt is 100 g poedersuiker waarschijnlijk teveel door de suiker of siroop waarin de kersen hebben gelegen.
Voeg in dat geval de poedersuiker in gedeeltes toe. en proef steeds of er  voldoende zoet is toegevoegd.

Giet het mengsel in de ijsmachine en bedien die volgens de bij het apparaat horende instructies. Voeg 5 minuten voor het einde van de "draaitijd" het resterende 1/4 deel van de kersen aan het ijs in de machine toe.

Doe het ij in één of een paar diepvriesdozen en zet die in de vriezer. Laat het ijs voor gebruik zeker 4 uur in de vriezer staan, tenzij je het als soft ijs wilt consumeren.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________