|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
KERSENROOMIJS
dessert, Nederland 500 g bij voorkeur verse kersen, ontpit 4 el versgeperst citroensap 1 el rode balsamico azijn 100 g suiker 250 g melk 500 g slagroom 1 tl vanilleëxtract 100 g (maxinaal) poedersuiker Bereiding Doe 3/4 deel van de kersen, 100 g suiker, het citroensap en de balsamicoazijn in een grote kom. Laat de kom een half staan zodat de smaken in kunnen trekken. Roer een paar keer om het oplossen van de suiker te bevorderen. Snijd ondertussen het resterende 1/4 deel kersen in kleine stukjes. Terzijde zetten. Pureer de inhoud van de kom (staafmixer, keukenmachine) Roer de melk, de slagroom en het vanille-extract door het gepureerde kersenmengsel. Voeg als je verse kersen gebruikt ook nog 100 g poedersuiker toe en roer die er eveneens door. Als je met kersen uit pot of blik werkt is 100 g poedersuiker waarschijnlijk teveel door de suiker of siroop waarin de kersen hebben gelegen. Voeg in dat geval de poedersuiker in gedeeltes toe. en proef steeds of er voldoende zoet is toegevoegd. Giet het mengsel in de ijsmachine en bedien die volgens de bij het apparaat horende instructies. Voeg 5 minuten voor het einde van de "draaitijd" het resterende 1/4 deel van de kersen aan het ijs in de machine toe. Doe het ij in één of een paar diepvriesdozen en zet die in de vriezer. Laat het ijs voor gebruik zeker 4 uur in de vriezer staan, tenzij je het als soft ijs wilt consumeren. |