|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| "cruller", Hongarije 250 g bloem 50 g suiker een snuf zout 4 eigelen 1 el rum 1 opgehoopte el zure room 10 g verse gist/1 tl droge gist 50 ml melk 50 g gesmolten boter olie voor het frituren Bereiding Los in handwarme melk waaraan een beetje zout is toegevoegd de gist op. Doe de bloem, de suiker en een snuf zout in een kom. Voeg de eigelen, de geactiveerde gist, de rum en de zure room toe. Kneed de ingrediënten tot ze een geheel gaan vormen. Voeg dán de gesmolten boter toe en kneed tot die door het deeg opgenomen is. Bedek het deeg en laat het 30 minuten rusten. Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond dun uit en snijd het in rechthoeken. Maak (evenwijdig aan de lange kanten van de rechthoek) een snede in het midden van iedere rechthoek. Neem een hoekpunt van het deeg vast en trek die een flink stuk door de opening in het deeg heen om "crullers" te maken (zie info). Frituur de "crullers" tot beide kanten goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze dan meteen bestrooid met poedersuiker en/of met jam. Wegens het ontbreken van een eenduidige vertaling van het Engelse woord cruller heb ik een paar Engelse woordenboeken geraadpleegd om wijzer te worden omtrent de betekenis van het woord. Het duurde even maar uiteindelijk stuitte ik in één van de dictionaries op wat aangeduid werd als "verwante definitie voor cruller" en die luidt: "a small friedcake formed into twisted strips and fried; richer than donuts". Zo, dat weten we dan ook weer.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|