R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KELT CSÖRÖGE
"cruller", Hongarije

250 g bloem
50 g suiker
een snuf zout
4 eigelen
1 el rum
1 opgehoopte el zure room
10 g verse gist/1 tl droge gist
50 ml melk
50 g gesmolten boter
olie voor het frituren


Bereiding


Los in handwarme melk waaraan een beetje zout is toegevoegd de gist op.
Doe de bloem, de suiker en een snuf zout in een kom. Voeg de eigelen, de geactiveerde gist, de rum en de zure room toe. Kneed de ingrediënten tot ze een geheel gaan vormen. Voeg dán de gesmolten boter toe en kneed tot die door het deeg opgenomen is. Bedek het deeg en laat het 30 minuten rusten.

Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond dun uit en snijd het in rechthoeken.
Maak (evenwijdig aan de lange kanten van de rechthoek) een snede in het midden van iedere rechthoek. Neem een hoekpunt van het deeg vast en trek die een flink stuk door de opening in het deeg heen om "crullers" te maken (zie info).
Frituur de "crullers" tot beide kanten goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze dan meteen bestrooid met poedersuiker en/of met jam.


Info


Wegens het ontbreken van een eenduidige vertaling van het Engelse woord cruller heb ik een paar Engelse woordenboeken geraadpleegd om wijzer te worden omtrent de betekenis van het woord. Het duurde even maar uiteindelijk stuitte ik in één van de dictionaries op wat aangeduid werd als "verwante definitie voor cruller" en die luidt: "a small friedcake formed into twisted strips and fried; richer than donuts". Zo, dat weten we dan ook weer.

 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________