R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KAZACHSTAANSE KESPE
noedels met lamsvlees, 4 p., Kazachstan

1 k lamsvlees
2 wortels
1 ui
2 laurierblaadjes
verse dille
zout en peper

voor de noedels:
1 kop bloem
2 eieren
50 g water
zout


Bereiding


Snijd het lamsvlees in stukken en doe ze in een kookpan. Gier er koud water bij en breng het aan de kook. Laat het lamsvlees vervolgens op lage temperatuur 1 à 1/2 uur garen.

Maak ondertussen deeg van de bloem, de eieren en gezouten water. Kneed het deeg grondig.

Rol het deeg uit en snijd het in dunne reepjes.

Hak de wortels en de ui fijn en blancheer ze.

Voeg 20 minuten voor het einde van de gaartijd van het lamsvlees de noedels, wortels en ui toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Serveer kespe in diepe borden en strooi er de fijngehakte kruiden over.


Info


Eigenlijk zou je de noedels ruim van te voren moeten bereiden en vervolgens laten drogen. In Kazachstan worden de noedellinten in de zon te drogen gelegd.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________