|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Kazachstaanse "candy", Kazachstan 1 k suiker 4 el golden syrup of maissiroop 7 el sesamzaad 1 el olie voor zachte halva: 6 eiwitten 4 el maissiroop Bereiding Meng in een pan de suiker, de golden syrup en de olie. Verhit de pan langzaam tot de suiker smelt. Draai vervolgens het vuur laag en laat het mengsel zachtjes karameliseren. Ga door met verhitten tot de karamel een temperatuur bereikt van 114 C. Controleer dat met een kookthermometer. Neem de pan van het vuur en voeg het sesamzaad toe maar roer het nog niet door de karamel. Laat de karamel eerst 2 minuten afkoelen. Roer dan kort en snel (slechts een paar seconden) het sesamzaad door de karamel en giet het karamel-sesamzaadmengsel onmiddellijk in een goed met boter ingevette bakvorm. Snijd de karamel terwijl die nog heet is in vierkanten van gewenste grootte. Laat de karamel afkoelen en snijd de vierkantjes verder uit. Bewaar ze in een luchtdiche verpakking. Voor zachte halva: Klop de eiwitten met 4 eetlepels eenvoudige siroop (maissiroop) los. Bereid de halva zoals hierboven beschreven met dit verschil dat je met het sesamzaad ook het eiwitmengsel door de halva werkt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|