|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Perzische (kleef)rijst, 4 p., Iran 3 koppen basmatirijst 4 el plantaardige olie zout eventueel: dillezaad of karwijzaad Bereiding Spoel de rijst twee keer met koud water en laat die vervolgens goed uitlekken. Doe de rijst in een pan met anti-kleefbodem. Voeg 5 koppen water toe, 4 eetlepels olie en zout naar smaak. Breng het geheel aan de kook en houdt het aan de kook tot het waterniveau net onder de rijst gedaald is. Doe dan het deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de rijst een half uur garen. Kateh is de Perzische naam voor wat wij kleefrijst noemen. De rijstkorrels vormen na het koken een ronde koek zo groot als de pan waarin de rijst gekookt is. Om de smaak wat op te krikken kan er dillezaad of karweizaad (kummel) worden toegevoegd. In bepaalde streken in Iran wordt kateh ook als ontbijt genuttigd, opgewarmd met melk en jam of koud met Perzische kaas (panir) en knoflook.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |