R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KATEH
Perzische (kleef)rijst, 4 p., Iran

3 koppen basmatirijst
4 el plantaardige olie
zout

eventueel:
dillezaad of karwijzaad


Bereiding


Spoel de rijst twee keer met koud water en laat die vervolgens goed uitlekken.
Doe de rijst in een pan met anti-kleefbodem.
Voeg 5 koppen water toe, 4 eetlepels olie en zout naar smaak.
Breng het geheel aan de kook en houdt het aan de kook tot het waterniveau net onder de rijst gedaald is.
Doe dan het deksel op de pan en draai het vuur laag.
Laat de rijst een half uur garen.


Info


Kateh is de Perzische naam voor wat wij kleefrijst noemen. De rijstkorrels vormen na het koken een ronde koek zo groot als de pan waarin de rijst gekookt is.
Om de smaak wat op te krikken kan er dillezaad of karweizaad (kummel) worden toegevoegd.
In bepaalde streken in Iran wordt kateh ook als ontbijt genuttigd, opgewarmd met melk en jam of koud met Perzische kaas (panir) en knoflook.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________