R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
KARTOFLUSALAT

6 p., IJsland





350 g aardappels
3 eieren
2 appels
8 augurken
1/4 ui
3/4 kop mayonnaise
3/4 kop zure room
1/2 tl currypoeder
zout en peper

optioneel:
citroensap naar smaak


bereiding


Schil de aardappels en kook ze gaar. Kook de eieren hard en pel ze als ze wat afgekoeld zijn.

Snijd de gekookte aardappels in blokjes en hak de gekookte eieren fijn.
Schil de appels, verwijder hun klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de augurken en ui fijn.

Doe alle gekookte en fijngesneden of fijngehakte ingrediënten in een kom, voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed.


Info


Aardappelsalade wordt in IJsland veel bij vleesgerechten, vooral bij steaks, gegrild vlees en worstjes, geserveerd.. De variëteit aan recepten is groot maar dit recept is favoriet.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________