R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| walnotentaart, 12 p., Griekenland 150 g ongezouten boter 120 g (basterd)suiker 4 eieren, gesplitst 150 g bloem 1 tl bakpoeder 1/2 tl kaneel 4 el brandewijn, cognac of eau de vie geraspte schil van 1 sinaasappel 250 g walnoten, grof gehakt optioneel: 1/4 tl kruidnagelgruis voor de siroop: 250 g suiker 300 ml water sinaasappel- of citroenrasp 3 à 4 kruidnagels 1 el brandewijn, cognac of eau de vie 2 kaneelstokjes Bereiding Smelt de boter, voeg de suiker toe en klop ze tot een romig en luchtig geheel. Voeg een eidooier toe en klop tot deze opgenomen is. Handel zo ook met de overige 3 eidooiers. Zeef de bloem en werk er het bakpoeder, de kaneel en (eventueel) het nagelgruis door. Terzijde zetten. Voeg de cognac, sinaasappelrasp en de gehakte walnoten aan het botermengsel toe. Verwarm de oven voor op 190 C. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig in gedeeltes door het mengsel. Wissel dit af met de toevoeging van de bloem. Vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 35 bij 23 centimeter in. Stort het mengsel in de ovenschaal en strijk het gelijkmatig uit. Zet de karidopitta in de oven. De baktijd bedraagt 40 minuten. Bereid ondertussen de siroop. Los de suiker in het water op, voeg citroenrasp (hoeveelheid naar smaak) toe, de kruidnagels, de kaneelstokjes en de sterke drank en laat het mengsel 8 minuten zachtjes koken. Neem de taart uit de oven. Snijd de taart in de bakvorm in vierkantjes. Neem de kaneelstokjes en de kruidnagels uit de siroop. Giet de hete siroop over de nog warme taart en laat die zeker 20 minuten de siroop absorberen. Haal de karidopitta pas uit de bakvorm als je die wilt gaan serveren. Een onweerstaanbare Griekse verleiding deze notentaart. Daar moeten de goden de hand in gehad hebben net als in de creatie van baklava, twee fantastische gerechten om de noten in te verwerken die ieder jaar weer rijkelijk uit mijn Juglans regia neerdalen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |