R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KANEELBAVAROIS
dessert, 4 à 6 p., Frankrijk





300 ml melk
1 tl gemalen kaneel plus extra
50 g suiker
3 eidooiers
3 blaadjes gelatine
1/2 tl vanille-extract
175 ml slagroom


Bereiding


Neem een steelpan en doe er de melk, kaneel en helft van de suiker in. Breng het mengsel aan de kook.

Klop in een kom de eidooiers en de rest van de suiker schuimig.
Klop het melkmengsel door het eimengsel.

Giet het melk-eimengsel in de steelpan en verwarm het tot het aan de achterkant van een houten lepel blijft hangen. Laat het mengsel niet koken want dan gaat het schiften.

Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en voeg ze met het vanille-extract aan de hete pudding toe.
Wacht 1 minuut en roer dan goed.

Laat de pudding in een schone kom afkoelen.

Klop de slagroom en schep die door de pudding.

Verdeel de pudding over zes met wat olie ingevette vormpjes/schaaltjes en zet ze in de koelkast. Laat de pudding helemaal opstijven.

Neem de vormpjes vast met een hete doek en draai ze om boven een dessertbordje. De puddinkjes komen op deze manier gemakkelijk(er) uit de vormpjes.

Bestrooi de puddinkjes met wat kaneel.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________