|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 à 6 p., Frankrijk 300 ml melk 1 tl gemalen kaneel plus extra 50 g suiker 3 eidooiers 3 blaadjes gelatine 1/2 tl vanille-extract 175 ml slagroom Bereiding Neem een steelpan en doe er de melk, kaneel en helft van de suiker in. Breng het mengsel aan de kook. Klop in een kom de eidooiers en de rest van de suiker schuimig. Klop het melkmengsel door het eimengsel. Giet het melk-eimengsel in de steelpan en verwarm het tot het aan de achterkant van een houten lepel blijft hangen. Laat het mengsel niet koken want dan gaat het schiften. Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en voeg ze met het vanille-extract aan de hete pudding toe. Wacht 1 minuut en roer dan goed. Laat de pudding in een schone kom afkoelen. Klop de slagroom en schep die door de pudding. Verdeel de pudding over zes met wat olie ingevette vormpjes/schaaltjes en zet ze in de koelkast. Laat de pudding helemaal opstijven. Neem de vormpjes vast met een hete doek en draai ze om boven een dessertbordje. De puddinkjes komen op deze manier gemakkelijk(er) uit de vormpjes. Bestrooi de puddinkjes met wat kaneel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|