![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Israël ![]() voor het deeg: 3 tl droge gist 3 el suiker plus 1 tl voor de gist 2/3 kop lauwwarme volle melk 1 el volle melk 5 el ongezouten boter, kamertemperatuur 1 1/2 el plantaardige olie 1 1/2 tl vanille extract 4 eidooiers 2 eiwitten 2 1/2 à 3 1/4 kop patentbloem 1 tl zout voor de vulling: 1 kop donkerbruine suiker 1/4 kop patentbloem 3 tl gemalen kaneel 1/2 tl zout 2 el ongezouten boter, gesmolten 1 eiwit voor het strooisel: 1/4 kop bruine suiker 1/4 kop patentbloem 2 el ongezouten boter, gekoeld, in kleine stukjes gesneden 1/4 tl zout ![]() Bereiding Doe de gist en 1 tl suiker in de lauwwarme melk en laat het mengsel 10 minuten staan. Mix de boter en suiker tot crème. Voeg de olie en het vanille extract toe en mix ze op lage snelheid door het mengsel. Voeg de eidooiers terwijl je op hoge snelheid mixt, één voor één toe. Mix daarna nog 2 minuten extra. Voeg met de mixer weer op lage stand 2 1/2 kop patentbloem en 1 tl zout toe en daarna het gistmengsel. Ga over op kneden en voeg zoveel bloem toe, 1 eetlepel tegelijk, als nodig is voor de vorming van een zacht, samenhangend deeg. Stop met kneden als er zonder veel moeite een bol van het deeg te maken is. Overkneed het niet. Doe de bol deeg in een ingevette kom en bedek die met plastic folie. Laat het deeg 1 à 2 uur op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Mix in een kom de ingrediënten voor de kaneelvulling tot een egale pasta. Verwarm de oven voor (175). Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van 25 bij 35 centimeter. Spreid de vulling gelijkmatig over het deeg uit. Laat aan de kanten een strook van 2 cm vrij. Rol vanuit een lange zijde het deeg tamelijk strak op. Rol het deeg met wat lichte druk heen en weer tot de lengte toegenomen is tot ca 50 centimeter. Buig de rol deeg in de vorm van de letter 8 en verbind de uiteinden met elkaar. Bekleed jeen broodbakvorm met bakpapier en leg er het deeg in. Bedek de bakvorm met een theedoek of folie en laat het deeg narijzen, tot de babka de hele vorm vult (ca 1 uur). Meng ondertussen de ingrediënten voor het strooisel en maak er met je vingertoppen kruim van. Meng 1 eiwit en 1 el melk en bestrijk er het deeg mee. Strooi er vervolgens het kruim over. Plaats de bakvorm in de oven en bak de babka 45 à 50 minuten. Draai de bakvorm 180 graden als er 25 minuten verstreken zijn. Laat het brood helemaal afkoelen voor het aan te snijden, de vulling heeft tijd nodig om op te stijven. Snijd het "brood" voorzichtig in sneetjes. Houd het met je vrije hand van boven af bij elkaar tijdens het snijden want het kan nogal makkelijk uit elkaar maar dat is nu eenmaal zo en neem je gewoon voor lief bij dit fantastische brood. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |