![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
Nederland, 4 p ![]() 1 l kippenbouillon 175 g gemengde langkorrelige en wilde rijst 2 el zonnebloem- of maisolie 225 g kalkoenfilet, in reepjes 225 g peultjes 120 g oesterzwammen, in stukken 60 g gedopte pistachenoten, fijngehakt 2 el gehakte verse koriander 1 el bieslook, fijngeknipt plus extra voor de garnering zout en peper 1 el balsamico-azijn Bereiding Breng de bouillon - op drie lepels na - in een ruime pan aan de kook. Voeg de rijst toe en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of koekenpan. Voeg de kalkoenreepjes toe en roerbak ze op hoog vuur 3 à 4 minuten. Schep de kalkoenreepjes met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een ruime kom. Doe de peultjes en de oesterzwammen in de wok en roerbak ze 1 minuut. Voeg de drie eetlepels bouillon toe. Draai als de bouillon op temperatuur gekomen is het vuur laag en laat de peultjes en de oesterzammen 3 à 4 minuten garen. Laat de peultjes en oesterzwammen vervolgens wat afkoelen. Doe de peultjes, oesterzwammen, gehakte pistachenoten, koriander en bieslook bij de kalkoenreepjes en meng ze. Maak de rijst met een vork los en doe die eveneens in de kom. Meng opnieuw en breng het geheel op smaak met zout en peper. Dresseer een serveerschaal met de salade. Sprenkel er de rest van de zonnebloem- of maisolie en de azijn over. Garneer met bieslook. Serveer de salade lauwwarm. |