R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________

KALKOEN-RIJSTSALADE
Nederland, 4 p





1 l kippenbouillon
175 g gemengde langkorrelige en wilde rijst
2 el zonnebloem- of maisolie
225 g kalkoenfilet, in reepjes
225 g peultjes
120 g oesterzwammen, in stukken
60 g gedopte pistachenoten, fijngehakt
2 el gehakte verse koriander
1 el bieslook, fijngeknipt plus extra voor de garnering
zout en peper
1 el balsamico-azijn


Bereiding


Breng de bouillon - op drie lepels na - in een ruime pan aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok of koekenpan.
Voeg de kalkoenreepjes toe en roerbak ze op hoog vuur 3 à 4 minuten.
Schep de kalkoenreepjes met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een ruime kom.

Doe de peultjes en de oesterzwammen in de wok en roerbak ze 1 minuut.
Voeg de drie eetlepels bouillon toe.
Draai als de bouillon op temperatuur gekomen is het vuur laag en laat de peultjes en de oesterzammen 3 à 4 minuten garen.
Laat de peultjes en oesterzwammen vervolgens wat afkoelen.

Doe de peultjes, oesterzwammen, gehakte pistachenoten, koriander en bieslook bij de kalkoenreepjes en meng ze.
Maak de rijst met een vork los en doe die eveneens in de kom. Meng opnieuw en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Dresseer een serveerschaal met de salade.
Sprenkel er de rest van de zonnebloem- of maisolie en de azijn over.
Garneer met bieslook.
Serveer de salade lauwwarm.
 

Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________