R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  KALFSMEDAILLONS MET WHISKYSAUS

4 p., Nederland





4 kalfsmedaillons
50 g boter
1/2 dl olijfolie
worchstershiresauce
cayennepeper
1/2 dl whisky
1 dl slagroom
peper en zout


Bereiding


Doe de olijfolie, de helft van de whisky, een scheut worchestershire- sauce en wat cayennepeper, zout en zwarte peper in een kom en meng ze.

Voeg de kalfsmedaillons toe en schep ze om tot ze aan alle kanten met de marinade bedekt zijn.
Bedek de kom met plastic folie en laat de medaillons zeker 2 uur marineren. Keer ze tijdens het marineren een paar keer om.

Giet de marinade af en dep de medaillons droog met keukenpapier.

Verhit de boter in een pan. Bak er de medaillons 4 minuten aan iedere kant in. Strooi er zout en peper over.

Neem de medaillons uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.

Deglaceer de braadboter met de rest van de whisky en de slagroom.
Breng de saus indien nodig of gewenst verder op smaak zout, peper en of cayennepeper.
Laat de saus even koken en schenk die over de medaillons.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________