R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KALAUNJI MET SARDINES

op hindoestaanse wijze gevulde sopropo, 4 p., Suriname


3 flinke sopropo's (zie info)
1 teen knoflook
1/2 ui
1 groot blik sardines in tomatensaus
1 snee oud brood zonder korst
2 el masala
zout
2 dl olie


Bereiding

Snijd de sopropo's overdwars in 2 of 3 stukken.
Verwijder de zaadjes en de vezelige kern zodat er een holte ontstaat in de stukken sopropo.

Scheur of snijd het brood in stukjes en prak de sardientjes fijn.

Meng de sardientjes en het brood.
Werk de masala door het mengsel en breng het mengsel op smaak met zout.

Vul de holtes van de sopropo's met het mengsel.

Verhit de olie in een pan en bak er voorzichtig de sopropo's in aan.
Plaats het deksel op de pan en draai het vuur laag.
Stoof de sopropo's tot de sardientjes gaar zijn.


Info


De sopropo is een klimplant uit de komkommerfamlie.
Wikipedia: "De hangende, onrijp groene vrucht (bittermeloen) heeft een wrattige schil. De vruchten zijn zeer variabel van grootte (3-40 x 2-8 cm groot) en van vorm. Rijpe vruchten verkleuren naar geel tot oranje en klappen driekleppig open, waarbij rode zaadmantels tevoorschijn komen. Net als bij komkommers zijn het de onrijpe vruchten die worden gegeten. Het vruchtvlees van voor consumptie geschikte vruchten is wit of bleekgroen, sappig en smaakt bitter.
In Nederland worden de vruchten te koop aangeboden in toko's, de beter gesorteerde supermarkten in de grote steden en op markten in de grote steden".




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________