R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KAJU BURFI
cashewnoten-fudge, India





1 kop cashewnoten
1/2 kop suiker
1/4 kop water
ghee of geklaarde boter


Bereiding

Doe een halve kop suiker in een brede pan met zware bodem en giet er 1/4 kop water bij. Roer tot de suiker is opgelost.
Zet de pan op laag vuur en laat het suikerwater zachtjes bkoken tot het gaat bubbelen en indikt tot siroop.
Voeg de fijngemalen cashewnoten toe en roer ze met de siroop tot een egale massa. Er mogen geen klonten ontstaan.
Neem na 2 à 3 minuten roeren de pan van het vuur.

Spreid het notenmengsel voor het afkoelt uit op een met ghee of geklaarde boter ingevette ondergrond, bijvoorbeeld een bakplaat.
Vet een deegrol in en rol het mengsel uit tot een egale laag.

Laat de kaja burfi afkoelen en snijd die vervolgens in een patroon naar keuze . Gebruikelijk is een ruitpatroon.
Maak de stukjes pas los als ze helemaal zijn afgekoeld en wat harder zijn geworden.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________