R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten

























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 KABELJAUW MET VENKEL
hoofdgerecht, 4 p., Nederland

ajam opor



4 kleine venkelknollen (ongeveer 750 g)
zout
4 moten kabeljauw van 200 g
1 el citroensap
1 teen knoflook
20 g boter
75 g fijngesnipperde ui
500 g tomaten
versgemalen peper uit de molen
boter om in te vetten


Bereiding


Maak de venkelknollen schoon. Verwijder zonodig de buitenste bladeren. Bewaar het fijne bladgroen voor de garnering.
Was de knollen, halveer ze en kook ze 15 à 20 minuten in licht-gezouten water. Laat ze vervolgens goed uitlekken.
Spoel de kabeljauwmoten af en dep ze droog. Druppel er citroensap over en strooi en zout over.
Wrijf de bodem en de wand van een pan in met een doorgesneden teentje knoflook. Smelt vervolgens de boter in de pan en fruit er de gesnipperde ui in.
Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, pel ze, snijd ze doormidden en verwijder vocht en pitten. Leg de tomaten met het snijvlak op de uien.
Strooi zout en peper over de tomaten. Schud de pan om verdamping van vocht te bevorderen.

Verwarm de oven voor op 225 C.
Leg de moten kabeljauw in een beboterde vuurvaste schaal, maal er peper over en voeg er de venkel, tomaten en ui aan toe.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de vis in de voorverwarmde oven in 25 à 30 minuten gaar worden.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________