![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Nederland ![]() 4 kleine venkelknollen (ongeveer 750 g) zout 4 moten kabeljauw van 200 g 1 el citroensap 1 teen knoflook 20 g boter 75 g fijngesnipperde ui 500 g tomaten versgemalen peper uit de molen boter om in te vetten Bereiding Maak de venkelknollen schoon. Verwijder zonodig de buitenste bladeren. Bewaar het fijne bladgroen voor de garnering. Was de knollen, halveer ze en kook ze 15 à 20 minuten in licht-gezouten water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Spoel de kabeljauwmoten af en dep ze droog. Druppel er citroensap over en strooi en zout over. Wrijf de bodem en de wand van een pan in met een doorgesneden teentje knoflook. Smelt vervolgens de boter in de pan en fruit er de gesnipperde ui in. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, pel ze, snijd ze doormidden en verwijder vocht en pitten. Leg de tomaten met het snijvlak op de uien. Strooi zout en peper over de tomaten. Schud de pan om verdamping van vocht te bevorderen. Verwarm de oven voor op 225 C. Leg de moten kabeljauw in een beboterde vuurvaste schaal, maal er peper over en voeg er de venkel, tomaten en ui aan toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de vis in de voorverwarmde oven in 25 à 30 minuten gaar worden. |