R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
KABELJAUW MET RIVIERKREEFTJES IN MOSTERD-DILLESAUS
4 p., Nederland






4 moten kabeljauw van 200 g of een stuk kabeljauw van 800 g
300 g rivierkreeftjes, gepeld en voorgekookt
1 1/2 dl droge witte wijn
1 1/2 dl crème fraiche
1 el grove mosterd
een paar takjes dille (naar smaak), fijngehakt
1 blokje visbouillon
de rasp van 1/2 citroen
zout en peper

voor de garnering:
takjes dille
partjes citroen






Bereiding


Doe de crème fraîche, de wijn, de mosterd, de dille, citroenrasp en een verkruimeld blokje visbouillon in een kom en meng ze. Laat het mengsel een half uurtje op smaak komen. Roer in die tijd een paar keer.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Bestrooi de kabeljauwfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze mét de rivierkreeftjes in één laag in een ovenschaal.

Giet het mosterd-dillemengsel over de vis. De vis moet net onderstaan. Neem een kleinere schaal als dat niet het geval is.

Plaats de schaal in de oven en stel de tijd in op 15 minuten.


Info


Lekker met een eenvoudige entourage van gekookte aardappeltjes en peentjes.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________