|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
bijgerecht, 4 p., Nederland 600 g kabeljauwfilet of een andere soort witte vis 250 g kers- of romatomaatjes 100 g olijven 4 el pijnboompitten 1 teen knoflook 2 flinke el verse pesto scheutje olijfolie zout en peper Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat er de pijnboompitten, fijngehakte knoflookteen en tomaatjes op zeer laag vuur 10 minuten in warm worden. Schud de pan af en toe. Snijd de olijven in stukjes en doe die eveneens in de pan. Bestrooi de vis aan beide zijden met zout en peper. Neem een ovenschaal en vet die in met wat olijfolie. Leg de vis in de schaal en bestrijk die met de pesto. Schep er de inhoud van de koekenpan over. Zet de schaal in de oven en stel de oventijd -afhankelijk van de dikte van de vis- in op circa 15 minuten. Serveer er verse pasta waar je wat pesto doorgeroerd hebt bij. Snel, lekker, kleurig en fleurig. |