R   E   C   E    P  T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten











































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
KAAS-SOENTJES
ca 25 stuks, Zuid-Afrika

1/2 kop melk
2 eieren, geklutst
2 koppen geraspte kaas (cheddar, gouda)
1 kop (of meer) zelfrijzend bakmeel
3 à 4 schijfjes bacon, gerookte rauwe ham of ontbijtspek
1 ui, fijngesneden
mespunt zout
1/8 à 1/4 tl chili- of cayennepeper


Bereiding


Bak in een koekenpan de schijfjes bacon in een klein beetje olie krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de schijfjes als ze ontvet en afgekoeld zijn in stukjes.
Bak in het in de pan achtergebleven vet de uisnippers tot ze zacht zijn (ca 5 minuten).

Doe de eieren in een kom en klop ze met een garde los.
Voeg de melk toe en meng die al kloppend met de eieren.
Voeg het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout en de chili- of cayennepeper
toe en werk ze door het melk-eimengsel. Het beslag moet stevig zijn en nauwelijks vloeibaar. Voeg zonodig meer bloem toe.
Schep de overige ingrediënten door het beslag (de kaas, ui en bacon/ham).

Verwarm de oven voor (200 C).
Schep, als het beslag goed gemengd is hoopjes beslag zo groot als een golfbal op een met bakpapier beklede bakplaat. Dat gaat het makkelijkst met behulp van 2 dessertlepels.
 
Schuif de bakplaat de oven in en bak de kaassoentjes goudbruin (16 à 18 minuten).

Leg de gebakken kaassoentjes op keukenpapier en laat ze afkoelen.

Laat voor vegetarische kaassoentjes de bacon, ham of ontbijtspek achterwege.


Info


Alleen de naam al maakt het bakken van deze hartige, onweerstaanbare  hapjes tot een genoegen.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________