R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
JORDAANSE ZOMERSALADE

4 p., Jordanië

3 kleine aubergines
1/2 goene paprika
1 grote tomaat
3 stengels bleekselderij
3 kleine aardappels
12 zwarte ontpitte olijven

voor de dressing:
1/2 kop olijfolie
3 el rode wijnazijn
2 tenen knoflook, geperst
een beetje peper
een beetje basilicum, fijngehakt


bereiding


Schil de aubergines en snijd ze in schijven. Zout ze licht en doe ze in een zeef. Laat ze een half uur staan.

Verhit de grill voor.

Grill de schijven aubergine tot ze licht gebruind zijn en de groene paprika tot het vel geblakerd is. Doe de wat afgekoelde paprika in een plastic zakje en sluit die.
Neem de paprika na een half uur uit de verpakking en ontvel die onder stromend water.

Snijd de plakken aubergine in blokjes, de paprika in stukjes en doe ze in een kom.

Kook de aardappels een minuut of 10.

Schil de afgekoelde aardappels, snijd ze in blokjes en doe ze bij de goenten in de kom.

Ontvel de tomaat, verwijder de pulp en snijd het vruchtvlees fijn.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes en de olijven in plakjes.
Doe de tomaat, bleekselderij en olijven in de kom. Meng alle ingrediënten goed.

Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing.
Giet de dressing over de salade en schep de salade om.

Laat op kamertemperatuur de smaken een half uur intrekken.
Zet de salade vervolgens in de koelkast. Koel de salade een paar uur voor gebruik. Schep tussendoor de salade een keer om.


bereiding





info









naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________