R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
JORDAANSE LINZENSOEP

voorgerecht, 4 p., Jordanië

1 kop bruine linzen
1/2 tl zout
1/4 kop olijfolie
1/2 kop peterselie, fijngehakt
6 koppen water
1 ui, fijngehakt
1/2 tl komijn
wat peper

verder:
croutons


bereiding


Spoel de linzen en laat ze uitlekken..
Doe ze in een pan met 6 koppen water en breng ze aan de kook.
Temper de hittebron en laat de linzen een half uur zachtjes garen.

Pureer de linzen (staafmixer).

Roer de komijn, het zout en wat peper door de gepureerde massa.

Bak de fijngehakte ui bruin in de olie en voeg die eveneens toe.
 
Laat de linzensoep met de gebakken uisnippers op middelhoge temperatuur nog 5 minuten koken.
 
Strooi de gehakte peterselie en wat croutons (blokjes brood gebakken in olijfolie) over de soep.


info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________