![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bijgerecht, appetizer, 6 à 8 p., Israël ![]() 800 g ananasringen of -stukjes plus sap (blik) 130 ml tomatensaus 130 ml ketchup 85 ml ciderazijn 40 g bruine suiker 1 1/2 el tomatenpuree 3/4 el uienpoeder 1/2 tl zout 1/2 tl knoflookpoeder 250 g mager rundergehakt 250 g (dijbeen)kippengehakt 1 klein ei, geklopt 2 el matzomeel of broodkruim 3/4 tl paprikapoeder 1/4 tl zwarte peper 1/4 à 1/2 tl cayennepeper Bereiding Laat de ananas uitlekken. Vang daarbij het sap op. Snijd, indien van toepassing, ananasringen in stukjes. Doe de tomatensaus, ketchup, ciderazijn. bruine suiker, tomatenpuree, uienpoeder, 1/2 tl zout, 1/4 tl knoflookpoeder en het opgevangen ananassap in een middelgrote pan en meng ze. Laat het mengsel langzaam warm worden. Meng in een kom het rundergehakt, kippengehakt, het ei, het matzomeel, paprikapoeder, zwarte peper en cayennepeper. Draai balletjes van het mengsel ter grootte van 2 1/2 cm (1 inch). Voeg extra matzomeel aan het mengsel toe als het te vochtig of te plakkerig is. Doe de balletjes in de pan met de saus en laat ze op temperatuur komen. Laat de balletjes vervolgens met het deksel op de pan langzaam garen (ca 40 minuten). Roer tussentijds regelmatig, Voeg als de saus te snel indikt of teveel vocht verliest wat water toe. Roer als de 40 minuten om zijn, de stukjes ananas door de saus en laat ze warm worden (ca 5 minuten). De zoetzure gehaktballetjes kunnen geserveerd worden. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |