|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
500 g uien 125 g boter wat gedroogde munt, basilicum of platte peterselie 500 g verse tomaten of tomaten uit blik eieren, aantal naar keuze zout en peper naar smaak Bereiding Pel de uien en snijd ze in kwart-ringen. Snijd verse tomaten in stukjes. Verhit de boter in een pan en bak er de uien in tot ze lichtbruin kleuren. Voerg de munt, basilicum of peterselie toe, gevolgd door de tomaten en wat water. Laat het geheel sudderen tot de stukjes tomaat zacht zijn. Maak wat kuiltjes in de uien-tomatenstew, breek de eieren en laat ze voorzichtig in de stew glijden. Als de eieren voldoen gepocheerd zijn (het eiwit moet gestold zijn, de dooiers niet maar wel gegaard) kan het gerecht geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |