R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
JILBOUR
 in tomatensaus gepocheerde eieren, 4 p., Armenië






500 g uien
125 g boter
wat gedroogde munt, basilicum of platte peterselie
500 g verse tomaten of tomaten uit blik
eieren, aantal naar keuze
zout en peper naar smaak


Bereiding

Pel de uien en snijd ze in kwart-ringen.
Snijd verse tomaten in stukjes.

Verhit de boter in een pan en bak er de uien in tot ze lichtbruin  kleuren.
Voerg de munt, basilicum of peterselie toe, gevolgd door de tomaten en wat water.
Laat het geheel sudderen tot de stukjes tomaat zacht zijn.

Maak wat kuiltjes in de uien-tomatenstew, breek de eieren en laat ze voorzichtig in de stew glijden.
Als de eieren voldoen gepocheerd zijn  (het eiwit moet gestold zijn, de dooiers niet maar wel gegaard) kan het gerecht geserveerd worden.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________