R   E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
IRISH CREAM CHOCOLATE CHEESECAKE
"Irish cream" chocolade cheesecake, 10 p., Ierland

1 1/2 kop kruim van chocoladekoekjes
1/3 kop suiker
1/3 kop ongezoet cacaopoeder
1/4 kop boter, gesmolten
230 g roomkaas, kamertemperatuur
1 1/4 kop witte suiker
1/4 kop ongezoet cacaopoeder
3 el bloem
3 eieren
1/2 kop zure room
1/4 kop Irish cream (likeur)Ierse roomlikeur (zie Info)


Bereiding


Verwam de oven voor (175 C).

Meng in een ruime kom het koekkruim, 1/3 kop suiker en 1/3 kop cacoapoeder.
Voeg de gesmolten boter toe en meng de ingrediënten.

Neem een springvorm van 22 à 23 centimeter en verdeel het koekkruimmengsel egaal over de bodem. Druk het voorzichtig wat aan.

Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Zet de taartbodem terzijde en verhoog de oventemperatuur naar 230 C.

Doe de roomkaas, witte suiker, 1/4 kop cacao en de bloem in een grote kom. Mix de ingrediënten tot ze goed gemengd zijn.
Voeg de eieren één voor één toe en mix na iedere toevoeging.
Voeg de zure room en de Irish cream toe en mix tot ook die opgenomen zijn.

Giet de vulling over de taartbodem.

Bak de taart 10 minuten op 230 C.
Verlaag daarna de temperatuur naar 120 C. en bak de taart nog 60 minuten.

Maak met een mes de taart los van de rand. Laat de taart afkoelen en verwijder dan de wand van de springvorm.

Laat de taart voor je die serveert nog verder afkoelen.


Info


Mocht de taart barsten, maskeer dat dan door de "cracks" met een warme, vochtige spatel dicht te strijken en/of er geschaafde chocolade of chocolade-koekkruim over te strooien.

Irish cream is een likeur op basis van room, whisley en andere  ingrediënten zoals koffie. De likeur is vooral populair in het Verenigd koninkrijk, Canada en de V.S.
Er zijn diverse "brands" Irish cream op de markt zoals Baileys, dat hier algemeen verkrijgbaar is.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________