|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"Irish cream" chocolade cheesecake, 10 p., Ierland 1 1/2 kop kruim van chocoladekoekjes 1/3 kop suiker 1/3 kop ongezoet cacaopoeder 1/4 kop boter, gesmolten 230 g roomkaas, kamertemperatuur 1 1/4 kop witte suiker 1/4 kop ongezoet cacaopoeder 3 el bloem 3 eieren 1/2 kop zure room 1/4 kop Irish cream (likeur)Ierse roomlikeur (zie Info) Bereiding Verwam de oven voor (175 C). Meng in een ruime kom het koekkruim, 1/3 kop suiker en 1/3 kop cacoapoeder. Voeg de gesmolten boter toe en meng de ingrediënten. Neem een springvorm van 22 à 23 centimeter en verdeel het koekkruimmengsel egaal over de bodem. Druk het voorzichtig wat aan. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de taartbodem terzijde en verhoog de oventemperatuur naar 230 C. Doe de roomkaas, witte suiker, 1/4 kop cacao en de bloem in een grote kom. Mix de ingrediënten tot ze goed gemengd zijn. Voeg de eieren één voor één toe en mix na iedere toevoeging. Voeg de zure room en de Irish cream toe en mix tot ook die opgenomen zijn. Giet de vulling over de taartbodem. Bak de taart 10 minuten op 230 C. Verlaag daarna de temperatuur naar 120 C. en bak de taart nog 60 minuten. Maak met een mes de taart los van de rand. Laat de taart afkoelen en verwijder dan de wand van de springvorm. Laat de taart voor je die serveert nog verder afkoelen. Mocht de taart barsten, maskeer dat dan door de "cracks" met een warme, vochtige spatel dicht te strijken en/of er geschaafde chocolade of chocolade-koekkruim over te strooien. Irish cream is een likeur op basis van room, whisley en andere ingrediënten zoals koffie. De likeur is vooral populair in het Verenigd koninkrijk, Canada en de V.S. Er zijn diverse "brands" Irish cream op de markt zoals Baileys, dat hier algemeen verkrijgbaar is. |