R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
IRISH COFFEE MERINGUE ROULADE
gebak/dessert, 6 à 8 p., Ierland

4 eiwitten
225 g basterdsuiker
1 el instant koffiepoeder

voor de vulling:
425 ml slagroom
1 el instant koffiepoeder
1 el gezeefd poedersuiker, plus extra
2 el Ierse whiskey

optioneel:
50 g pecannoten, middelfijn gehakt


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Bekleed een lage bakvorm van ca 23 bij 33 centimeter met anti-kleef-bakpapier.

Doe de eiwitten in een schone kom en klop het eiwit met een handmixer of met behulp van andere apparatuur op hoge snelheid stijf.
Voeg -blijf mixen- in kleine hoeveelheden tegelijk de basterdsuiker toe.
Mix tot de suiker is opgelost en het eiwit flink stijf is.

Schep de meringue in het bakvorm en strijk die in een egale laag uit.
Strooi (optioneel) de gehakte pecannoten over de meringue.

Bak de meringue 8 minuten op 180 C en verlaag dan de temperatuur naar 140 C. Bak de meringue nog 15 minuten.

Leg een vel bakpapier op je werkblad.
Keer behoedzaam de bakvorm met de meringue om op het bakpapier. De kant met de pecannoten dient nu onder te liggen.
Pel voorzichtig het bakpapier van de meringue en laat die 10 minuten afkoelen. 

Bereid de vulling.
Klop de slagroom stijf en vouw er met een spatel het instant koffiepoeder, de poedersuiker en de whisky door. Schep het roommengsel op de afgekoelde meringue en strijk het in een egale laag uit.

Rol de meringue nu vanuit één van de lange zijdes op. Maak daarbij gebruik van het onderliggende bakpapier, dat je met het oprollen tegelijkertijd lospeutert, zodat het niet in de roulade terecht komt.

Leg de meringue-rol met de naad naar beneden op een rechthoekige of ovale serveerschaal en strooi er wat poedersuiker over.  Zet de schaal op tafel en portioneer de roulade al naar gelang de wensen van je disgenoten.


Info


Het is niet aan te raden de roulade lang van te voren -meer dan een paar uur- te bereiden. Het eiwit zal dan het vocht van de slagroom opzuigen en drabberig worden.
Bewaar de roulade in de tussenliggende tijd in de koekast.
 

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________